Ανακύκλωση κινητών: «έξυπνο» ATM αγοράζει παλιές συσκευές !!! (video)

Ένα έξυπνο ATM που ανταλλάζει παλιές συσκευές κινητών τηλεφώνων με χρήματα ανέπτυξε μια εταιρεία από την Καλιφόρνια.

Το ecoATM, που κάνει σταδιακά την εμφάνισή του στα εμπορικά κέντρα των Ηνωμένων Πολιτειών, είναι αρκετά «έξυπνο» ώστε να καταλαβαίνει αν το κινητό είναι χαλασμένο.

Γι’ αυτό και στις οδηγίες χρήσης προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην προσπαθήσουν να το εξαπατήσουν, καθώς μπορεί να ανιχνεύσει ακόμα και μια μικροσκοπική ρωγμή στην οθόνη της συσκευής.

Χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη, το «έξυπνο» ATM μπορεί να διαχωρίσει τις ηλεκτρονικές συσκευές (κινητά τηλέφωνα και αξεσουάρ) και να καθορίσει την αξία τους.

Σύμφωνα με τους σχεδιαστές του αναγνωρίζει  πάνω από 4.000 μοντέλα κινητών τηλεφώνων, η αξία των οποίων μπορεί να κυμαίνεται από 1 ως 250 δολάρια.

Αν η αξία είναι αποδεκτή, οι χρήστες μπορούν να πληρωθούν σε μετρητά, να εξαργυρώσουν τα χρήματα στα καταστήματα του εμπορικού κέντρου ή να δωρίσουν το ποσό σε επιλεγμένα ιδρύματα.
Σημειώνεται ότι το μεγαλύτερο μέρος των κινητών που απορρίπτονται στο EcoATM καταλήγουν σε νέο ιδιοκτήτη αφού η καλιφορνέζικη εταιρεία συνεργάζεται με πολλές ιστοσελίδες δημοπρασιών για κινητά τηλέφωνα, ενώ οι υπόλοιπες συσκευές μεταφέρονται σε μονάδες ανακύκλωσης.

«Οι βασικές τεχνολογίες μηχανικής όρασης, η τεχνητή νοημοσύνη και η ρομποτική που χρησιμοποιούμε υπάρχουν εδώ και πολλά χρόνια, ωστόσο καμιά από αυτές τις τεχνολογίες δεν είχε εφαρμοστεί συγκεκριμένα στον τομέα της ανακύκλωσης. 

Όμως εμείς κάναμε πολλά περισσότερα από το να εφαρμόσουμε την υπάρχουσα τεχνολογία σε ένα παλιό πρόβλημα. Αναπτύξαμε σημαντικές καινοτομίες στην κάθε τεχνολογία ώστε το σύστημα να γίνει εμπορικά βιώσιμο», τόνισε σε δηλώσεις του ο Mark Bowle, συνιδρυτής της εταιρείας και εφευρέτης του ecoATM.

Το «πράσινο» ATM γνωρίζει ήδη πολύ μεγάλη ανταπόκριση και η εταιρεία σχεδιάζει την εγκατάσταση 300 μηχανημάτων σε όλη την Αμερική σε σύντομο χρονικό διάστημα.
econews

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)