«Πλιάτσικο» στα δάση για καυσόξυλα !!!

Επί ποδός πολέμου βρίσκονται οι δασικές υπηρεσίες και τα δασαρχεία σχεδόν σε όλη τη χώρα, καθώς τα πρώτα περιστατικά παράνομης υλοτομίας έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους. 
Η βόρεια Ελλάδα, σχεδόν στο σύνολό της, η Θεσσαλία, περιοχές της Πελοποννήσου αλλά και της δυτικής Ελλάδας είναι οι κυριότερες περιοχές όπου καταγράφονται αυτό το διάστημα τα μεγαλύτερα προβλήματα. 
Οι αρμόδιοι φορείς επισημαίνουν πως το φαινόμενο θα ενταθεί τους επόμενους μήνες, λόγω της αύξησης στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης αλλά και εξαιτίας του γεγονότος ότι πολλοί βλέπουν πλέον την παράνομη ξύλευση ως ένα ευκαιριακό επάγγελμα.

«Τα κρούσματα που έχουμε καταγράψει αυτή την περίοδο είναι σαφώς αυξημένα συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα προηγούμενων ετών. Πρόσφατα, μάλιστα, έτυχε περίπτωση που κάποιος επιτήδειος είχε χρησιμοποιήσει φορτηγό-ψυγείο για να μεταφέρει την παράνομη ξυλεία.  
Εντοπίσαμε το φορτηγό και η κατάσταση λίγο έλειψε να ξεφύγει, καθώς ο οδηγός επιτέθηκε στους υπαλλήλους της υπηρεσίας με τσεκούρι», περιγράφει ο υποδιευθυντής της Διεύθυνσης Δασών Αιτωλοακαρνανίας, Δημοσθένης Θεοχαρόπουλος.

Το κυριότερο πρόβλημα στην περιοχή εντοπίζεται στον Ορεινό Βάλτο και σε μικρότερο ποσοστό στο Ξηρόμερο και συγκεκριμένα στο όρος Αράκυνθος. «Το σκηνικό, σε σχέση με παλαιότερα, έχει αλλάξει ακόμη και στον τρόπο με τον οποίο γίνεται η κοπή των δέντρων. 
Μέχρι πρότινος, αυτοί που ήθελαν να κόψουν ξυλεία έβαζαν αλλοδαπούς για να τη δουλειά τους. Σήμερα, οι λαθροϋλοτόμοι παίρνουν ένα αγροτικό αυτοκίνητο και γεμίζουν την καρότσα κατά κύριο λόγο με βελανιδιές, πουρνάρια και αριά», συμπληρώνει ο Δ. Θεοχαρόπουλος. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)