Το πουλί που μυρίζει… μανταρίνι !!! (video)

Είναι ένα κοντόχοντρο θαλασσοπούλι που ζει στον Αρκτικό Ωκεανό, έχει σκούρο καφέ χρώμα στο σώμα του και μαύρα φτερά. Μια πολύ κοντή ουρά και μικρά πόδια συμπληρώνουν την εικόνα που συνεχίζει παρόλα αυτά να είναι εντυπωσιακή!

Ο λόγος; Το Crested Auklet, που ανήκει στην οικογένεια Aethia cristatella, δεν είναι ένα συνηθισμένο πτηνό! Κατά την περίοδο της αναπαραγωγής εμφανίζει στο κεφάλι του ένα καταπληκτικό λοφίο, με σκοπό να «σαγηνεύσει» και στη συνέχεια να προσεγγίσει το θηλυκό.

Και σαν να μην έφτανε μόνο αυτό, η μυρωδιά του κατά την ίδια περίοδο είναι «γαργαλιστική» και θυμίζει κάτι από… μανταρίνι! Μάλιστα, λίγο πριν ζευγαρώσει το εν λόγω θαλασσοπούλι «πλημμυρίζει» από μυρωδιές που εμπεριέχουν νότες του εν λόγω εσπεριδοειδούς.

Και τα παράδοξα δεν έχουν τέλος… Προκειμένου το πτηνό να μην τρέχει εδώ κι εκεί για να βρει τροφή για το θηλυκό, που παραμένει στη φωλιά με τα αβγά, έχει κάτω από τη γλώσσα του μια σακούλα όπου αποθηκεύει πλαγκτόν. Από εκεί ταϊζει ο συμπαθής… σύζυγος τη σύντροφό του! Τι ρομαντικό!
 
Μόλις γεννηθούν τα μικρά, το αρσενικό «ρίχνει» το λοφίο, αποκτά πάλι τη χαρακτηριστική μυρωδιά… ψαρίλας από τον ωκεανό και ανοίγει τα φτερά του γι’ άλλες αγκαλιές! Ε, μόλις τις βρει… ξαναφτιάχνει το λοφίο και αρωματίζεται πάλι, μπαίνοντας δριμύτερο σε νέες ερωτικές περιπέτειες!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)