Πανικός στην Κίνα – Καρκινογόνο κάδμιο στο νερό

Χάος προκλήθηκε στην αυτόνομη περιφέρεια Γκουανξί Ζουάνγκ, στη νότια Κίνα, μετά την είδηση ότι στον ποταμό «Longjiang» ανιχνεύθηκε καρκινογόνο κάδμιο.

Οι κάτοικοι της περιοχής σπεύδουν στα καταστήματα για να αγοράσουν εμφιαλωμένο νερό, φοβούμενοι για τις επιπτώσεις στην υγεία τους.

Η ρύπανση από υγρά βιομηχανικά απόβλητα και φυτοφάρμακα αποτελεί χρόνιο πρόβλημα στην Κίνα και παρά την αυστηροποίηση της νομοθεσίας, η κατάσταση δεν δείχνει να βελτιώνεται.

Όπως ανακοινώθηκε, τα επίπεδα καδμίου στον ποταμό «Longjiang» την Τετάρτη ήταν τρεις φορές υψηλότερα από τα επιτρεπόμενα. Υπάρχουν υποψίες ότι για τη μόλυνση των υδάτων ευθύνεται μια εταιρεία εξορύξεων, ωστόσο η είδηση δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Τα υψηλά επίπεδα καδμίου στον ποταμό ανιχνεύθηκαν την περασμένη Κυριακή. Οι Αρχές έριξαν 80 τόνους χλωριούχου αργιλίου, που έχει εξουδετερωτική δράση, για τον καθαρισμό του νερού και την εξάλειψη των κινδύνων για την υγεία και το περιβάλλον.

Σημειώνεται ότι το 2009 η Κίνα έκλεισε ένα χημικό εργοστάσιο στην επαρχία Χουνάν, καθώς η ρύπανση που προκάλεσε είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δυο άνθρωποι και εκατοντάδες άλλοι να παρουσιάσουν προβλήματα υγείας.
econews

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)