Νομοσχέδιο για ζώα συντροφιάς: πέρασε από τη Βουλή – Οι αντιδράσεις !!!

Πέρασε από τη Βουλή το νομοσχέδιο “Για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό” που παρουσίασε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε τόσο επί της αρχής όσο και κατ’ άρθρο, ενώ το τελικό κείμενο με τις τροποποιήσεις θα ψηφιστεί στο σύνολό του την ερχόμενη Τρίτη (31/1). 

Μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο προβλέπει ποινή φυλάκισης ενός έτους και χρηματική ποινή από 5.000 έως 15.000 ευρώ για όσους κακοποιούν και βασανίζουν ζώα.

Απαγορεύεται επίσης η συμμετοχή ζώων σε τσίρκο ή άλλα θεάματα και θεσμοθετείται η υποχρεωτική ηλεκτρονική σήμανση όχι μόνο για τους σκύλους, αλλά και για τις γάτες. 

Το νομοσχέδιο συνάντησε αντιδράσεις τόσο εντός όσο και εκτός Κοινοβουλίου. 

Χαρακτηριστικά, η βουλευτής της ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή αντέδρασε γιατί από την υποχρέωση σήμανσης εξαιρέθηκαν, τα συχνά κακοποιούμενα σε βαρέλια κλπ, τσοπανόσκυλα, ο Χρήστος Πρωτόπαπας από το Πασόκ μίλησε για καχυποψία απέναντι στους εθελοντές φιλόζωους, ενώ η Ηρώ Διώτη από το ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «το παρόν σχέδιο νόμου δεν θα οδηγήσει στον περιορισμό και την εξάλειψη των φαινομένων των αδεσπότων, αφού δεν προχωρά σε δραστικά μέτρα περιορισμού των εισαγωγών ζώων, των νέων γεννήσεων ζώων από τους Έλληνες εκτροφείς και μη πώλησης ζώων από τα pet shops». 

Σημειώνεται πως η Πανελλήνια Φιλοζωική Εταιρεία έχει ήδη εκφράσει τις ενστάσεις της για το νομοσχέδιο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)