Σκύλος υπεβλήθη σε εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς !!!

Ο Λέο ένα 2χρονο σκυλί από το Μίσιγκαν είναι το πρώτο σκυλί που υπεβλήθη σε εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς. 

Ο Λέο είχε μία προβληματική βαλβίδα που προκαλούσε την μεταφορά υγρού στους πνεύμονές του. Το περασμένο φθινόπωρο οι ιδιοκτήτες του αποφάσισαν να του χαρίσουν μία εγχείρηση που θα του έσωζε τη ζωή.

Η καρδιολόγος χειρούργος κτηνίατρος Dr. Pelosi από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν ανέλαβε το χειρουργείο και ο Λέο ήδη τρώει, ασκείται και...γαυγίζει κανονικά, προς το δρόμο της ανάρρωσης και της καλής ζωής.

Μία ομάδα 20 κτηνιάτρων και ειδικών για την υγεία έχουν ήδη πραγματοποιήσει άλλα 2 χειρουργεία ανοιχτής καρδιάς σε σκύλους. Η Dr Pelosi είναι μία από τους ελάχιστους καρδιολόγους - χειρούργους κτηνίατρους στον κόσμο, που μπορεί να πραγματοποιήσει την σπάνια αυτή αλλά σωτήρια επέμβαση.


Η κτηνιατρική επιστήμη αναπτύσσεται με σκοπό να μειώνει ή να σταματά τον πόνο των ζώων. Πολλές καινοτόμες πρακτικές, από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη εφαρμόζονται πλέον σε σκυλιά, γάτες και άλογα, όπως η θεραπεία με βλαστοκύτταρα (για την οποία έχουμε γράψει στο adespoto.gr) και η αντικατάσταση ισχίων ή γονάτων.

Και οι εναλλακτικές θεραπείες, όπως η θεραπεία με βότανα ή με μασάζ κερδίζουν έδαφος, αφού βελτιώνουν αισθητά την ποιότητα ζωής των ζώων και τους προσθέτουν πολλά χρόνια ζωής.

Αρθρίτιδα, τραυματισμοί, αναπηρίες, ανωμαλίες και καρδιακά προβλήματα μπορούν πλέον να βρίσκουν ανακούφιση ή και να εξαλείφονται, χάρη στην επιστήμη και την τεχνολογία.

Μειονέκτημα πάντως αποτελεί το ιδιαίτερα υψηλό κόστος αυτών των διαδικασιών, αν και στο εξωτερικό οι εταιρείες ασφάλισης των κατοικίδιων αναλαμβάνουν συνήθως ολοκληρωτικά το κόστος ή οι ιδιοκτήτες των ζώων κάνουν εράνους μέσα internet και blogs!
 
Πηγή: adespoto.gr
http://www.madata.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)