Έκλεψαν....ένα κεφάλι ρινόκερου !!!

«Εκλάπη κεφαλή ρινόκερου, δίδεται αμοιβή». Έτσι θα μπορούσε να ξεκινά η ανακοίνωση από το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο των Βρυξελλών μετά από ένα άκρως ενδιαφέρον περιστατικό της προηγούμενης εβδομάδας. Πρόκειται μάλιστα για τη δεύτερη παρόμοια ληστεία στο Βέλγιο τον τελευταίο μήνα. Όπως έγινε γνωστό, τρία άτομα πήραν μαζί τους την κεφαλή ενός μαύρου ρινόκερου «Diceros bicornis» από αίθουσα του μουσείου λίγο πριν το κλείσιμό του...

Σύμφωνα με ανακοίνωση του μουσείου οι κλέφτες καταδιώχθηκαν από το προσωπικό ασφαλείας που όμως τελικά δεν κατάφερε να τους πιάσει πριν επιβιβαστούν σε όχημα που τους περίμενε συνεργός τους. Το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο των Βρυξελλών βρίσκεται κοντά στο Ευρωκοινοβούλιο και είναι διάσημο για τους σκελετούς δεινοσαύρων που φιλοξενεί.

Πριν από μερικές εβδομάδες, στις 16 Ιουνίου, ένας ληστής με το συνεργό του άρπαξε ένα κεφάλι ρινόκερου από το μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Λιέγης στο Βέλγιο, όμως σε εκείνη την περίπτωση οι δράστες συνελήφθησαν και επέστρεψαν το λάφυρό τους. Μετά τη σύλληψή τους ομολόγησαν ότι είχαν συνεννοηθεί με άγνωστο πρόσωπο να αφήσουν το κεφάλι σε συγκεκριμένο σημείο, όπου θα τους περίμεναν 3.000 ευρώ.

Οι ρινόκεροι συχνά γίνονται θύματα λαθροκυνηγών για τα κέρατά τους, τα οποία πωλούνται στη μαύρη αγορά (ιδίως σε Ασιατικές χώρες). Θεωρούνται ότι έχουν θεραπευτικές ιδιότητες, αλλά δεν είναι λίγοι και όσοι τα αναζητούν για διακοσμητικούς λόγους.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)