Λιτότητα για τουλάχιστον 15 χρόνια στην Ελλάδα

Αλήθειες που αρνείται να παραδεχθεί η Ευρώπη είπε ο πρόεδρος της Γερμανίας Κρίστιαν Βολφ, σε συνέντευξή του το βράδυ της Κυριακής.

Ζήτησε συνολική λύση για το χρέος της Ελλάδας και υποστήριξε ότι το πρόβλημα της χώρας μας δεν πρόκειται να λυθεί στα χρονοδιαγράμματα που θέτει η ΕΕ.

"Θα χρειαστούν 15 χρόνια μέχρι να αντιμετωπιστεί η κρίση χρέους στην Ελλάδα. Δεν είναι κάτι που θα γίνει σε τρεις μήνες" είπε ο κ. Βολφ και πρόσθεσε ότι θα χρειαστεί πολύ περισσότερο χρόνο από αυτόν που μπορεί να παραδεχθεί σήμερα η Ευρώπη.

Εν τω μεταξύ έκτακτη σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Δευτέρας στις Βρυξέλλες, λίγες ώρες πριν το κρίσιμο Eurogroup.

Τη σύσκεψη συγκάλεσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν φαν Ρομπάι, με θέμα το δεύτερο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα

Θα συμμετέχουν, εκτός από τον φαν Ρομπάι, οι πρόεδροι του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ζαν-Κλοντ Τρισέ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και ο επίτροπος αρμόδιος για τις Οικονομικές Υποθέσεις Ολι Ρεν.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναμένεται να συζητηθεί η εμπλοκή που παρατηρείται ως προς τη συμμετοχή ιδιωτών στο νέο πακέτο βοήθειας.

Λίγες ώρες αργότερα οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα συζητήσουν επίσης το θέμα της χώρας μας, αλλά και τα αποτελέσματα των τεστ αντοχής των ευρωπαϊκών τραπεζών.

Η επίσημη δημοσίευση των αποτελεσμάτων θα γίνει την Παρασκευή 15 Ιουλίου, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες της Moody's πέντε ελληνικές τράπεζες συμπεριλαμβάνονται μεταξύ αυτών που απέτυχαν.
news247.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)