Ένα λάθος δεκαδικό βάρυνε αναπάντεχα το νέο ισπανικό υποβρύχιο !!!

Μαδρίτη, Ισπανία
Το νέο υποβρύχιο που κατασκευάζει η Ισπανία είναι βαρύτερο από όσο πρέπει και για το λόγο αυτό μπορεί να μην καταφέρει να επιπλεύσει, όταν βγει στην ανοιχτή θάλασσα, παραδέχονται οι Αρχές. Αλλά, σαν μην έφτανε αυτό, η αιτία του σοβαρού τεχνικού προβλήματος μπορεί να είναι ένα δεκαδικό στη λάθος θέση…

Οι εργασίες κατασκευής του ντιζελοκίνητου, ισπανικής κατασκευής και σχεδίασης Isaac Peral είχαν προχωρήσει αρκετά όταν οι μηχανικοί ανακάλυψαν ότι είναι 70 τόνους βαρύτερο από όσο θα έπρεπε, κάτι που θέτει σε μεγάλο κίνδυνο το υποβρύχιο.

Κάποιος φαίνεται ότι είχε κάνει λάθος στους υπολογισμούς κατά τον σχεδιασμό βάζοντας ένα δεκαδικό σε λάθος σημείο. Κανένας όμως δεν το πρόσεξε αυτό στις τεχνικές επιθεωρήσεις μέχρι και πέρυσι.

Τώρα, με την βοήθεια Αμερικανών, αναζητούνται τρόποι για να χάσει το υποβρύχιο το περιττό του βάρος, όμως η διαδικασία μπορεί να κρατήσει πολύ.

Μία λύση είναι να μεγαλώσει το κύτος κατά πέντε με έξι μέτρα ή, αντίθετα, να βρεθεί τρόπος για να μειωθεί το βάρος, αλλά με τρόπο ώστε να μην υστερεί σε δυνατότητες και να μην αφαιρεθούν κρίσιμα συστήματα.

Το ισπανικό υπουργείο Άμυνας μάλλον καθησυχάζει, λέγοντας ότι συμβαίνουν αυτά σε μεγάλα πρότζεκτ.

Το πρόβλημα όμως θα καθυστερήσει σημαντικά το πρόγραμμα κατασκευής τεσσάρων υποβρυχίων, με προϋπολογισμό περίπου 2,5 δισ. ευρώ. Έτσι το πρώτο υποβρύχιο ήταν προγραμματισμένο να παραδοθεί το 2015 αλλά τώρα η ημερομηνία μετατίθεται ακόμα και κατά δύο χρόνια.
Το Isaac Peral φέρει το όνομα σχεδιαστή υποβρυχίων του 19ου αιώνα.
http://news.in.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)