Τα φαντάσματα του Ασπρόπυργου !!!

Πριν από ακριβώς μία εβδομάδα, τη Τρίτη 28 Μαΐου, ένας άγνωστος, προφανώς και ψυχικά άρρωστος, στον Ασπρόπυργο πυροβόλησε με καραμπίνα αδέσποτα σκυλιά της περιοχής με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά ένα μικρό σκυλί και να αγνοείται ένα δεύτερο.

Τα σκυλιά αυτά ζούσαν σε ερημική περιοχή του Ασπρόπυργου, σε ένα χωράφι ανάμεσα στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις της περιοχής κοντά στην Έξοδο 4 της Αττικής οδού, και είχαν στειρωθεί με τη χορηγία της φιλανθρωπικής οργάνωσης Greek Animal Rescue.

Ήταν στειρωμένα, υγιή και τρέφονταν σε καθημερινή βάση από την εθελοντική ομάδα «Τα Φαντάσματα του Ασπρόπυργου», μια ομάδα που ανέλαβε δράση στη συγκεκριμένη περιοχή από πέρσι.

Το θέμα είναι ότι ο Ασπρόπυργος θεωρείται από τις χειρότερες περιοχές διότι κάθε μέρα πετιούνται κυριολεκτικά εκεί ζώα από όλες τις περιοχές της Αθήνας. Για αυτό το λόγο μία ομάδα νέων ανθρώπων που κατοικούν οπουδήποτε στην Αθήνα αποφάσισε να προστατέψει όσο γίνεται τα ταλαιπωρημένα ζώα στη περιοχή του Ασπρόπυργου, χωρίς καθόλου χρηματικές απολαβές, ενώ ο δήμος Ασπρόπυργου υπόσχεται ότι θα τους δώσει βοήθεια, κάτι που μέχρι σήμερα πάντως δε συμβαίνει..


Κάθε Σάββατο, η ομάδα πηγαίνει στον Ασπρόπυργο και μεταφέρει άρρωστα ζώα σε κτηνιατρεία και κλινικές. Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας τα μέλη της ομάδας προσπαθούν με αγγελίες να τα δώσουν για υιοθεσία. Τα ζώα καταγράφονται και όσα δεν υιοθετούνται επανατοποθετούνται στη περιοχή που ζούσαν πριν, όμως θεραπευμένα και γερά.

Τέτοιες δράσεις είναι σίγουρα αξιέπαινες αν και το θέμα είναι να δημιουργηθεί η κοινωνική συνθήκη όπου τέτοιου είδους φαινόμενα να μην υπάρχουνε καν..
http://www.ecotimes.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)