Λουλούδια… υψηλής τάσης !!!

Ο Αμερικανός φωτογράφος Robert Buelteman χρησιμοποιεί μια εξαιρετικά δύσκολη και πολύπλοκη τεχική προκειμένου να απαθανατίσει λουλούδια χωρίς τη χρήση φωτογραφικής μηχανής αλλά με τη βοήθεια της ηλεκτρικής ενέργειας!

Ο Buelteman, που ζει και εργάζεται στο Σαν Φρανσίσκο, χρησιμοποιεί μια επέκταση της τεχνικής Kirlian που έγινε δημοφιλής στα τέλη του 1930, υποβάλλοντας τα λουλούδια του σε 80.000 βολτ .
Σύμφωνα με την τεχνική αυτή, που οφείλει την ονομασία της στο Ρώσο εφευρέτη της Semyon Davidovich Kirlian, εφαρμόζεται ηλεκτρικό πεδίο υψηλής τάσης σε ένα αντικείμενο που βρίσκεται κοντά σε μια φωτογραφική πλάκα.
Επειδή δεν υπάρχει φακός να νοθεύσει τα χρώματα, οι δημιουργίες του Buelteman είναι πολύ καλύτερες από τις παραδοσιακές φωτογραφίες. Η διαδικασία είναι χρονοβόρα και κουραστική, ενώ ο ίδιος χρειάστηκε 10 χρόνια περίπου, δουλεύοντας αρκετές ώρες την εβδομάδα, για να τραβήξει μόλις 80 φωτογραφίες. 
Επιπλέον, πρόκειται για μια επικίνδυνη διαδικασία, αφού ο φωτογράφος εργάζεται σε πλήρες σκοτάδι και με επικίνδυνα υψηλές τάσεις. «Έχω πάθει πολλές φορές ηλεκτροπληξία αλλά δεν πτοήθηκα. Λατρεύω αυτό που κάνω και ο φόβος πολλές φορές που αισθάνομαι είναι… δημιουργικός!», λέει ο Buelteman.
http://perierga.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)