Τι χρώμα έχει μία τοξική καταστροφή; Η Ουγγαρία, από το 2010 είναι κόκκινη !!!

14 Οκτωβρίου 2010. Μία τεράστια ποσότητα τοξικών λυμμάτων άφησε μία ουλή στην επιφάνεια της γης, όταν 1 εκατομμύριο κυβικά μέτρα κόκκινου, μολυσμένου νερού ξεχύθηκε στην περιοχή Ajka, της Ουγγαρίας και τις γειτονικές πόλεις Devescer και Kolontar.

Τα απόβλητα, που ήταν παράγωγα από ένα εργοστάσιο επεξεργασίας βοξίτη, ξεχύθηκαν στην περιοχή όταν εμφανίστηκε ρωγμή σε ένα τείχος που τα περιόριζε στον χώρο του εργοστασίου. 

Αποτέλεσμα ήταν να πεθάνουν εννέα άνθρωποι, περιουσίες να υποστούν ζημιές εκατομμυρίων και όλη η περιοχή να έχει βαφτεί με ένα άρρωστο, κόκκινο χρώμα. 

Ο Ισπανός φωτογράφος Palindrome Meszaros τράβηξε τις φωτογραφίες που βλέπετε, 6 μήνες μετά την καταστροφή, όταν η περιοχή είχε ακόμα τα σημάδια της πλημμύρας. Κι εξηγεί για την μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή της χώρας:

«Χωρίς τον προστατευτισμό του Σοβιετικού μοντέλου, τα παλιά εργοστάσια με τις παλαιωμένες εγκαταστάσεις αποδείχτηκαν ένα τεράστιο βάρος για την πορεία οικονομικής μετάβασης της χώρας. Όπως και σε άλλες περιπτώσεις κρατικών επιχειρήσεων της Ουγγαρίας, τα εργοστάσια αυτά μπήκαν στην διαδικασία ιδιωτικοποίησης με αρκετά αμφισβητούμενες αξίες και αντίτιμα.
Η προσωπική ιστοσελίδα του φωτογράφου, είναι εδώ.
Πηγή: io9
http://www.digitallife.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)