ΑΠΕ: «στο ψυγείο» οι αποφάσεις για τις επιδοτήσεις λόγω πολιτικής αβεβαιότητας !!!

Στο «ψυγείο» έχουν μπει κρίσιμα θέματα από τον κλάδο της ενέργειας, όπως για παράδειγμα το αν θα αλλάξει το ρυθμιστικό καθεστώς στις ΑΠΕ ή τι θα γίνει τελικά με τις αποκρατικοποιήσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις μονάδων της ΔΕΗ, λόγω της πολιτικής αβεβαιότητας.

Μια λύση που έχει προταθεί για το πρόβλημα ρευστότητας στην αγορά ηλεκτρισμού είναι η χορήγηση 350 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ώστε να πληρώσει ο ΛΑΓΗΕ τις οφειλές του προς τους παραγωγούς.

Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας energia.gr, η τρόικα δεν πρόκειται να επιτρέψει κάτι τέτοιο χωρίς να απαιτήσει εξισορροπητικά μέτρα, στα οποία ενδεχομένως να συμπεριλαμβάνεται νέα μείωση στις ταρίφες των ΑΠΕ.

Η στάση αυτή της τρόικας έχει εκδηλωθεί ήδη εδώ και μήνες και η επίσημη γραμμή είναι ότι θα χρειαστεί μια αλλαγή στις επιδοτήσεις των ΑΠΕ, προκειμένου να μην επιβαρύνεται τόσο πολύ ο προϋπολογισμός του ΛΑΓΗΕ στο εξής.

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι έχουν υπογραμμίσει πάντως ότι η χώρα μας εξακολουθεί να έχει από τις υψηλότερες ταρίφες διεθνώς στα φωτοβολταϊκά.

Τέλος, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, εξετάζεται και το μοντέλο του feed in premium, στο οποίο όμως αντιδρά μια μεγάλη μερίδα της εγχώριας αγοράς ΑΠΕ.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)