Τα φαρμακεία των νοσοκομείων «ανοίγει» το υπ.Υγείας !!!

Στη χορήγηση φαρμάκων σε ανήμπορους και ασθενείς με χρόνια νοσήματα από τα φαρμακεία των νοσοκομείων - αρχικά του Πειραιά- προχωρά το υπουργείο Υγείας, ως απάντηση στο κλείσιμο των φαρμακείων, αλλά και στην άρνηση των φαρμακοποιών να δέχονται συνταγές ασφαλισμένων από Ταμεία που τους οφείλουν.

Οι φαρμακοποιοί της Αθήνας θα αποφασίσουν για τη στάση που θα κρατήσουν στη σημερινή γενική τους συνέλευση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα φαρμακεία των νοσοκομείων θα προμηθευτούν 89 ακριβά φάρμακα και άλλα 300 από τη φαρμακαποθήκη του ΙΚΑ. Οι ώρες λειτουργίας τους θα είναι 8 πμ - 3 μμ.

Επίσης, το υπουργείο Υγείας διαπίστωσε ότι στον Πειραιά από τα περίπου 500 φαρμακεία διημερεύουν μόνο 16. Ετσι, ζήτησε από τον περιφερειάρχη να εκδώσει απόφαση σύμφωνα με την οποία θα μένουν ανοικτά έως το 20% των φαρμακείων.

Ως έσχατο μέσο στην περίπτωση που οι φαρμακοποιοί επιμείνουν στις κινητοποιήσεις τους εξετάζεται η διακοπή των συμβάσεων των φαρμακοποιών με τον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΟΠΑΔ). Αυτό σημαίνει ότι οι ασφαλισμένοι του Δημοσίου θα πληρώνουν τα φάρμακά τους και στη συνέχεια θα αποζημιώνονται από το Ταμείο.

Στο μεταξύ, με απόφαση των υπουργών Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου και Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, μεταφέρονται 100 εκατομμύρια ευρώ στον ΟΠΑΔ για την εξόφληση των οφειλών του Ταμείου προς τους φαρμακοποιούς για τον Ιανουάριο, ενώ ο ΟΠΑΔ μεταφέρεται από τα υπουργεία Υγείας και Οικονομικών στη γενική γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Στο μεταξύ, εντολή στον πρόεδρο του ΕΟΦ να επιδώσει άμεσα χρηματικά πρόστιμα σε όσες φαρμακευτικές εταιρίες δημιουργούν τεχνητές ελλείψεις, έδωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος, ενώ ο μηχανισμός του ΙΦΕΤ βρίσκεται σε ετοιμότητα ώστε να εισάγει φάρμακα που παρουσιάζουν έλλειψη και είναι
αναντικατάστατα. 

www.otenet.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews