Ανήσυχοι οι φιλόζωοι για τη «Χρονιά του Κουνελιού»

Η «χρονιά του κουνελιού» είναι η φετινή με βάση το κινεζικό ημερολόγιο και οι πωλήσεις των κουνελιών αυξήθηκαν κατακόρυφα, καθώς οι ιδιοκτήτες τους πιστεύουν ότι θα τους φέρουν καλοτυχία.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο AFP, τα pet shop στην Κίνα και άλλες περιοχές της Ασίας βλέπουν τις πωλήσεις κουνελιών να «εκτοξεύονται» καθώς στις 3 Φεβρουαρίου ξεκινά το νέο σεληνιακό έτος.

Η φιλοζωική οργάνωση PETA ωστόσο επισημαίνει  ότι στο τέλος του χρόνου τα ζώα εγκαταλείπονται και απευθύνει έκκληση για την προστασία τους.
«Δεν υπάρχει καλύτερη περίοδος από τη «χρονιά του κουνελιού» για να βοηθήσουμε τα κουνέλια. Αυτό μπορεί να το πετύχει κανείς με το να αρνηθεί να υποστηρίξει το εμπόριο ζώων, που είναι η πηγή δυστυχίας τους» δήλωσε η Maggie Chen, μέλος της οργάνωσης PETA στο Πεκίνο.
«Τα κουνέλια δεν είναι μόνο χαριτωμένα και χνουδωτά. Είναι ζώα που ζουν πολλά χρόνια και χρειάζονται τροφή, φροντίδα, προσοχή και κτηνιατρικές υπηρεσίες», προσέθεσε.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η PETA ενημερώνει ότι τα κουνέλια έχουν πολύ ευαίσθητα κόκαλα, χρειάζονται πολύ άσκηση και ροκανίζουν ό,τι βρουν, γεγονός που δεν τα καθιστά ιδανικά κατοικίδια παρά μόνο για όσους διαθέτουν μεγάλη αντοχή και υπομονή.
«Τα κουνέλια είναι περίπλοκα ζώα και οι πιθανοί ιδιοκτήτες τους, οι οποίοι τα αγοράζουν από καπρίτσιο, σπάνια κατανοούν τις ανάγκες τους», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.
 www.i-live.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)