Αντίστροφη μέτρηση για το τέλος των Windows XP !!!

Μετά από 13 χρόνια η Microsoft σταματά την υποστήριξη των Windows XP, καθώς στην Patch Tuesday της 8ης Απριλίου θα διατεθεί από την εταιρεία το τελευταίο update ασφαλείας για το δημοφιλές λειτουργικό.

Μέχρι τον Φεβρουάριο σχεδόν το 30% των χρηστών Windows χρησιμοποιεί ακόμη τα XP, το 47,5 % τα Windows 7 και ένα 11% τα Windows 8 και 8.1.

Ποια είναι η καλύτερη επιλογή για αναβάθμιση; Τα Windows 7 ή τα Windows 8;

Θα πρέπει καταρχήν να λάβετε υπόψιν, εάν το PC σας τηρεί τις προϋποθέσεις όσον αναφορά τις απαιτήσεις συστήματος για τις 2 αυτές εκδόσεις.

Από τα 233MHz CPU, 64 MB RAM, και 1,5 GB διαθέσιμου χώρου στο σκληρό δίσκο που είχαμε για τα Windows XP, μεταπηδάμε στα 1 GHz CPU, 1GB RAM ή 2GB (για τα 32-bit και 64-bit αντίστοιχα) για τα Windows 7 και Windows 8.

Επίσης δεν πρέπει να παραβλέψουμε το γεγονός ότι οι δυο αυτές εκδόσεις απαιτούν από16 έως 20 GB ελεύθερου χώρου στο σκληρό δίσκο. Επίσης θα χρειαστείτε υποσύστημα γραφικών με τουλάχιστον 128MB μνήμης για να απολαύσετε το γραφικό περιβάλλον τους.

Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που το PC σας δεν είναι συμβατό με αυτές τις εκδόσεις; Ή αν έχετε συνηθίσει τον τρόπο λειτουργίας των Windows XP και δεν θέλετε να τα αλλάξετε, γιατί χρησιμοποιείτε προγράμματα που δεν είναι συμβατά (αν και σπάνιο) με τις πιο προαναφερθείσες εκδόσεις των Windows;

Παρακάτω παραθέτουμε μερικές βασικές συμβουλές εάν θέλετε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τα Windows XP, αν και δεν το συστήνουμε, αφού ο υπολογιστής σας θα είναι ευάλωτος σε απειλές που θα εμφανιστούν και μπορεί να μην αντιμετωπιστούν απλώς με antimalware προγράμματα.

Καταρχήν, θα πρέπει να έχετε ένα αξιόπιστο πρόγραμμα ασφαλείας το οποίο θα συνεχίσει να λειτουργεί στα Windows XP και να ενημερώνεται κανονικά.

Το ίδιο ισχύει και για τον Ιnternet browser που σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε, και γενικά για όλα τα third-party software που τρέχουν στον υπολογιστή σας. Απεγκαταστήστε όλα τα προγράμματα που δε χρησιμοποιείτε και προσπαθήστε να εργάζεστε μόνο με αυτά που είναι λιγότερο ευάλωτα σε ηλεκτρονικούς κινδύνους και επιθέσεις.

Τέλος, το router που χρησιμοποιείτε, είτε είναι ενσύρματο είτε ασύρματο, θα πρέπει να έχει ένα σωστά ρυθμισμένο firewall. Και μην ξεχνάτε να αποφεύγετε να συνδέεστε σε άγνωστα και δημόσια δίκτυα Wi-Fi.


ΠΗΓΗ: e-pcmag.gr
http://www.real.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)