Ψάρεψε λαγοκέφαλο στη Ζάκυνθο !!!

Όλοι έχουμε ακούσει για τον λογοκέφαλο, το θανατηφόρο ψάρι που «μετανάστευσε» από τον Ινδικό Ωκεανό στα ελληνικά νερά. 

Πρωτοεμφανίστηκε το 2003 στη Ρόδο και έκτοτε, κυρίως εξαιτίας της αλλαγής της θερμοκρασίας του νερού, έχει εξαπλωθεί σε όλη τη χώρα. Το πρωί της περασμένης Παρασκευής πιάστηκε ένα τέτοιο ψάρι από τον ερασιτέχνη ψαρά Σπύρο Θεοδόση, στη θαλάσσια περιοχή του Λαγανά Ζακύνθου.
 

Ο λαγοκέφαλος τρόμαξε όχι μόνο τον αλιέα, αλλά και όλους όσοι το είδαν. Οι τοξίνες που έχει στο σώμα του μπορεί να προκαλέσουν από αναπνευστικές διαταραχές, ανεπάρκεια του κυκλοφορικού συστήματος, μυϊκή παράλυση ακόμη και τον θάνατο.
 Το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής Σπύρος Θεοδόσης ανέφερε: «Είχα πάει για καθετή στον κόλπο του Λαγανά και το γεγονός ότι τραβούσα τις πετονιές από τις οποίες έλλειπαν και τα δολώματα και τα αγκίστρια μου προκάλεσε εντύπωση.

 Προσπαθούσα να σκεφθώ τι θα μπορούσε να βρίσκεται στο σημείο που κόβει την πετονιά. Στάθηκα τυχερός και πρόλαβα να τραβήξω την τελευταία ανεβάζοντας την επάνω. Τότε έκπληκτος διαπίστωσα ότι είχα ψαρέψει ένα περίεργο ψάρι. Αμέσως το σκότωσα και το τοποθέτησα σε μια σακούλα χωρίς καν να το αγγίξω. 

Όταν επέστρεψα στην πόλη και το έδειξα διαπίστωσα μέσω του ιντερνέτ ότι είναι δηλητηριώδες. Ενημέρωσα τις αρχές αλλά έκρινα ότι πρέπει να έρθω σε εσάς για να το μάθουν οι συνάδελφοί του και οι συμπολίτες μας ώστε να είναι προσεκτικοί».

Πηγή: imerazante
http://www.planetgreece.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)