Απεργία διαρκείας από τους φαρμακοποιούς !!!

Σε απεργία διαρκείας, προχωρούν από σήμερα οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας.

Ανοικτά θα παραμείνουν έως τις 14:30 τα φαρμακεία της πρωτεύουσας, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής (ΦΣΑ).

 Αμέσως μετά, ξεκινούν απεργία διαρκείας, οπότε θα λειτουργούν μόνο τα διημερεύοντα και τα διανυκτερεύοντα. Το απόγευμα ο ΦΣΑ θα πραγματοποιήσει γενική συνέλευση, στις 4 το απόγευμα, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.


Οι φαρμακοποιοί αντιδρούν στον «αιφνιδιασμό της κυβέρνησης, που με ύπουλο τρόπο φέρνει την τελευταία στιγμή, στο νομοσχέδιο που συμφώνησε με την τρόικα, αλλαγές στο καθεστώς των φαρμακείων, οδηγώντας τον κλάδο των 12.000 φαρμακείων σε καταστροφή και τη Δημόσια Υγεία σε κίνδυνο».

Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), την περασμένη Δευτέρα, ο πρόεδρος Κυριάκος Θεοδοσιάδης ανέφερε ότι προωθούνται
διατάξεις που βάζουν τα φαρμακεία από την πίσω πόρτα στα σούπερ μάρκετ και τα παιχνιδάδικα, που επιτρέπουν σε έναν μόνο φαρμακοποιό να έχει δυνατότητα να κατέχει άδειες 100 και πλέον φαρμακείων, τα φαρμακεία να ανοίγουν όποτε και ό,τι ώρα θέλουν, καταργεί τις αποστάσεις μεταξύ φαρμακείων, με συνέπεια τη συσσώρευση φαρμακείων στα κέντρα των πόλεων, ενώ το φάρμακο με την απελευθέρωση τιμής από 1-1-2017 γίνεται εμπόρευμα.

Οι φαρμακοποιοί δηλώνουν αποφασισμένοι να μην ανοίξουν τα φαρμακεία τους έως ότου αποσυρθούν οι συγκεκριμένες διατάξεις, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θα είμαστε στα "κάγκελα" και τους δρόμους».


http://www.zougla.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews