Νέο drone για περίεργους πολίτες !!! (Video)

Το ιπτάμενο θαύμα των 550 ευρώ!
Εκεί που τα περισσότερα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα του πλανήτη προορίζονται για κυβερνητική και στρατιωτική χρήση, η 3D Robotics σκέφτηκε και τον άμαχο δίνοντάς του τη δυνατότητα για λίγη παραδοσιακή κατασκοπεία!


Το νέο drone της έρχεται αποσυναρμολογημένο, μπορεί να επιβιώσει από πολλαπλές πτώσεις και κυρίως δεν κοστίζει εκατομμύρια ευρώ!

Το 3DR Iris είναι ένα drone 4 ελίκων που στοχεύει στον σκληροπυρηνικό χομπίστα και τον «κολλημένο» με τα ιπτάμενα αντικείμενα.
Ο αυτόματος πιλότος του, το βασικότερο εξάρτημα κάθε drone που σέβεται τον εαυτό του, ελέγχεται από νέα πτητική πλατφόρμα PX4 της εταιρίας, που «τρέχει» με επεξεργαστή ARM Cortex-M. 

Πέρα από την τηλεχειρισμό, το 3DR μπορεί να ελεγχθεί από κάθε συσκευή με Android ενώ εντός ολίγου και από iPhone. Το νέο drone μπορεί να ακολουθήσει ένα προκαθορισμένο σχέδιο πτήσης, το οποίο σχεδιάζει ο χρήστης στον χάρτη της πλατφόρμας, ενώ μπορεί να παρακολουθεί το στίγμα του με τη βοήθεια της τεχνολογίας GPS. 
Και βέβαια ο ακρογωνιαίος λίθος του 3DR είναι η δυνατότητα για εναέριες φωτογραφίες, αφού μπορεί να προσαρμόσει κάποιος μια κάμερα GoPro στο drone και να μετατραπεί σε ερασιτέχνη κατάσκοπο! Σύντομα θα κυκλοφορήσει και εξοπλισμός σταθεροποίησης της κάμερας. 
Κι επειδή είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι όποιος πετά ένα drone κάποια στιγμή θα το τρακάρει, το Iris είναι έτσι σχεδιασμένο ώστε να αντέχει την πρόσκρουση από ανώμαλες προσγειώσεις, την ίδια στιγμή που είναι πλήρως επιδιορθώσιμο, αντίθετα με πολλά drones του ανταγωνισμού. Όσο για τους 4 αφαιρούμενους βραχίονες του, είναι καμωμένοι από ανθεκτικό πλαστικό, με τα ανταλλακτικά τους να είναι αρκετά φτηνά.

Το 3DR Iris μπορεί να πετάξει για 9-14 λεπτά με μία φόρτιση και είναι διαθέσιμο από τη 3D Robotics έναντι 550 ευρώ (730 δολάρια). Να και τι μπορεί να κάνει...


http://www.newsbeast.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)