«Πόλεμος» στα σχολεία για την αξιολόγηση !!!

Σε κλίμα έντασης, που πυροδοτούν οι συνδικαλιστικές αντιδράσεις, προχωρεί η αξιολόγηση των διδασκόντων σε στοιχειώδη και μέση εκπαίδευση.

 Η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ απειλούν να χρησιμοποιήσουν το όπλο της διαγραφής για τους σχολικούς συμβούλους που υλοποιούν τον νέο θεσμό.

Ηδη αναφέρεται κρούσμα στη Χίο. Το υπουργείο Παιδείας είναι αποφασισμένο να προχωρήσει σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα που ολοκληρώνεται στο τέλος Μαΐου.
 

Κατά την αξιολόγηση οι εκπαιδευτικοί θα ελέγχονται για τις διαπροσωπικές σχέσεις με τους μαθητές τους, για το παιδαγωγικό κλίμα που δημιουργούν μέσα στις σχολικές τάξεις, την προετοιμασία των μαθητών για το μάθημα αλλά και τα εκπαιδευτικά μέσα που χρησιμοποιούν

Η ομοσπονδία των καθηγητών (ΟΛΜΕ) επιχειρεί με κάθε τρόπο να μπλοκάρει τη διαδικασία της αξιολόγησης, προαναγγέλλοντας μάλιστα διαγραφές από τις ΕΛΜΕ, των Περιφερειακών Διευθυντών, των Διευθυντών Εκπαίδευσης και των Σχολικών Συμβούλων που θα εμπλακούν στην αξιολόγηση.

Η Πανελλήνια Ενωση Σχολικών Συμβούλων, από την πλευρά της, πέρασε χθες στην αντεπίθεση, λέγοντας ότι «οι εκπαιδευτικοί δεν μπορούμε να λέμε όχι σε οποιαδήποτε μορφή αξιολόγησης» και προσθέτει πως «η αντιμετώπιση της κατάστασης με απειλές διαγραφών από τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ δεν δίνει λύσεις».


Λεπτομέρειες στην έντυπη έκδοση του «Εθνους»
http://www.imerisia.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)