Παράξενα χωμάτινα «καρούμπαλα» στο έδαφος !!!

Αναρίθμητα ομοιόμορφα κατανεμημένα στο έδαφος μικρά χωμάτινα καρούμπαλα εμφανίστηκαν στις βορειοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ, προκαλώντας το ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας αλλά και τον προβληματισμό του κόσμου. 

Τα αναχώματα μοιάζουν με μικρά βουναλάκια στο έδαφος, τα οποία ονομάστηκαν «λοφίσκοι Μάιμα» (Mima mounds), και αναπτύχθηκαν γύρω τους διάφορες θεωρίες περί του σχηματισμού τους.
Η αλήθεια είναι ότι η εμφάνισή τους παραξένεψε τους πάντες μέχρι που το μικρό μυστικό της δημιουργίας τους ήρθε στην επιφάνεια. 

Τα αναχώματα δημιουργούνται από μικρά τρωκτικά και λειτουργούν ως «δωμάτια ασφαλείας» γι’ αυτά σε περίπτωση κινδύνου όπως η ξαφνική εισροή υδάτων στις φωλιές τους. 
Οι αρχιτέκτονες δεν είναι άλλοι από τους σκίουρους (είδος gopher) που ζουν στις συγκεκριμένες περιοχές και επιδίδονται μετά μανίας στη δημιουργία των αναχωμάτων.
Οι ερευνητές για να αποδείξουν τα λεγόμενά τους δημιούργησαν ψηφιακούς σκίουρους που λειτουργούσαν όπως οι πραγματικοί. 

Οι επιστήμονες θεωρούν ότι αυτή είναι η λύση του μυστηρίου και θα παρουσιάσουν τη μελέτη τους στο συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης Γεωφυσικής που διεξάγεται αυτές τις μέρες στο Σαν Φρανσίσκο.

http://perierga.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)