Ο δεινόσαυρος που έκανε τους τυραννόσαυρους να φαίνονται αρνάκια !!! (video)

Στην έρημο της Γιούτα, ένα από τους «παραδείσους» των παλαιοντολόγων, ανακαλύφθηκαν τα απολιθώματα ενός άγνωστου μέχρι σήμερα είδους δεινοσαύρου. 

Οπως φαίνεται, πρόκειται για έναν γιγάντιο σαρκοβόρο δεινόσαυρο που προϋπήρχε των τυραννόσαυρων και, σύμφωνα με τους ειδικούς, συνυπήρξε με αυτούς για μικρό χρονικό διάστημα τρομοκρατώντας στην κυριολεξία τους πρώτους τυραννόσαυρους που εμφανίστηκαν στον πλανήτη μας.

Τα πρώτα ευρήματα του δεινοσαύρου εντοπίστηκαν πριν από 4 χρόνια και τα περισσότερα βρίσκονταν σε μια απόκρημνη δυσπρόσιτη πλαγιά της ερήμου. Χρειάστηκαν δύο χρόνια για να εντοπιστούν όλα τα απολιθώματα που βρίσκονταν εκεί και άλλα δύο χρόνια για να γίνει η μελέτη τους. 

Την ανακάλυψη έκαναν παλαιοντολόγοι με επικεφαλής ειδικούς του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας και του Μουσείου Φυσικών Επιστημών της Βόρειας Καρολίνας.

Όπως προέκυψε, το άγνωστο μέχρι σήμερα είδος κυριαρχούσε στη Βόρεια Αμερική πριν από περίπου 100 εκατομμύρια έτη, τουλάχιστον 30 εκατομμύρια έτη πριν εμφανιστεί ο Τyrannosaurus rex. Το νέο είδος ονομάστηκε Siats meekerorum που είναι το όνομα ενός τέρατος το οποίο περιγράφουν οι μύθοι των τοπικών αρχαίων φυλών. 

Το εν λόγω τέρας βέβαια έτρωγε ανθρώπους ενώ ο δεινόσαυρος έτρωγε οτιδήποτε βρισκόταν στο διάβα του, ακόμη και τους πρώτους τυραννόσαυρους που έκαναν την εμφάνισή τους στη Γη.

Σύμφωνα με τους ειδικούς που μελετούν τα απολιθώματα, ο S.meekerorum ξεπερνούσε σε μήκος τα δέκα μέτρα και ζύγιζε περίπου 4 τόνους. Όπως όλοι οι γιγάντιοι σαρκοβόροι δεινόσαυροι, έτσι και αυτός είχε ένα τεράστιο στόμα γεμάτο με κοφτερά δόντια ορισμένα εκ των οποίων είχαν μήκος 20 εκατοστά!
 
«Ήταν ένα κολοσσιαίο σαρκοβόρο και, όπως προκύπτει ,μπαίνει κατευθείαν στη δεύτερη θέση της λίστας των μεγαλύτερων σε μέγεθος θηρευτών που έχουν εμφανιστεί στη Γη, πίσω μόνο από τον T.rex» αναφέρει η Λίντσεϊ Ζάνο, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας. Η ανακάλυψη δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Nature Communications».

Newsroom ΔΟΛ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)