Ψαράς ανακάλυψε δικέφαλο καρχαρία !!! (Video)

Ένα έμβρυο καρχαρία με δύο κεφάλια ανακάλυψε ένας ψαράς στον Κόλπο του Μεξικού
Αμερικανοί επιστήμονες επιβεβαίωσαν την ανακάλυψη ενός δικέφαλου εμβρύου καρχαρία ταύρου, το οποίο πιστεύεται ότι είναι το πρώτο στον κόσμο.

Ο δικέφαλος καρχαρίας βρέθηκε στον Κόλπο του Μεξικού, σύμφωνα με μια μελέτη του Michigan State University που δημοσιεύθηκε στο Journal of Fish Biology.
Ανακαλύφθηκε από έναν ψαρά, όταν άνοιξε τη μήτρα ενός ενήλικα καρχαρία το 2011, περίπου ένα χρόνο μετά την πετρελαιοκηλίδα του Deepwater Horizon, στον Κόλπο του Μεξικού.

Ενώ άλλα είδη καρχαριών έχουν γεννηθεί στο παρελθόν με δύο κεφάλια – συμπεριλαμβανομένου τον μπλε καρχαρία και τον καρχαρία γαλέο- αυτή είναι η πρώτη εμφάνιση του καρχαρία ταύρου με δύο κεφάλια.
Ο Michael Wagner, επίκουρος καθηγητής του τομέα της αλιείας και της άγριας ζωής στο MSU, είπε:”Πρόκειται για σκληραγωγημένα μικρά πλάσματα, αλλά παρ ‘όλα αυτά, το δικέφαλο έμβρυο πιθανότατα θα πέθαινε λίγο μετά τη γέννηση.”

Στις περισσότερες περιπτώσεις δικέφαλων πλασμάτων, λίγο μετά την γέννηση τους πέθαιναν.

Ο κ. Wagner είπε ότι υπάρχουν πολλές περισσότερες περιπτώσεις δικέφαλων σαυρών και φιδιών, επειδή συχνά έχουν εκτραφεί σε αιχμαλωσία, όπου οι κτηνοτρόφοι μπορούν να παρακολουθούν και να ελέγχουν τις παραδοξότητες.


Αφού ανακαλύφθηκε, ο καρχαρίας μεταφέρθηκε στο τμήμα επιστημών της θάλασσας στο Κολέγιο Florida Keys Community και στη συνέχεια στο Michigan Stateνα, όπου ο κ. Wagner και η ομάδα του χρησιμοποίησαν μαγνητική τομογραφία για να το μελετήσουν.

Ανακάλυψαν λοιπόν δύο διαφορετικά κεφάλια, καρδιές και στομάχια.
Το υπόλοιπο του σώματος, στη συνέχεια επανασυνδέεται για να σχηματίσει μια ενιαία ουρά.

Ενώ ο καθηγητής σημείωσε στην έρευνά του ότι η παραμόρφωση του καρχαρία μπορεί να συνδυαστεί με την έκθεση του σε ρύπους, στην πετρελαιοκηλίδα του Deepwater Horizon.

Και πρόσθεσε: “Δεν έχουμε αρκετά στοιχεία για να υποστηρίξουμε κάποια συγκεκριμένη αιτία.”

Σύμφωνα με το Διεθνές Αρχείο Επιθέσεων Καρχαρία, υπήρξαν 80 περιπτώσεις απρόκλητης επίθεσης καρχαρία εναντίον ανθρώπων το 2012, με επτά θανάτους.
http://www.otherside.gr
Πηγή: News247.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)