Cyclist Detection – Σύστημα ασφαλείας προστατεύει τον ποδηλάτη !!!

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται αύξηση του αριθμού των πολιτών, που χρησιμοποιούν καθημερινά το ποδήλατο για να φτάσουν στη δουλειά. 

Πρόσφατα στη λίστα με τους χρήστες των ποδηλάτων, κυρίως λόγω της οικονομικής κρίσης, προστέθηκαν και οι κάτοικοι των χωρών του ευρωπαϊκού νότου.
 
Οι αυτοκινητοβιομηχανίες στην προσπάθειά τους να αυξήσουν το επίπεδο ασφαλείας, που παρέχουν τα νέα μοντέλα, προσθέτουν και συστήματα αναγνώρισης των ανθρώπων, των ποδηλατών, των ζώων και των αντικειμένων που βρίσκονται έξω από το αυτοκίνητο.
Στην 83η Διεθνή Έκθεση Αυτοκίνητου της Γενεύης, η Volvo έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα ενός νέου συστήματος, το οποίο αναγνωρίζει την ύπαρξη ποδηλάτη στο μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, μόλις το σύστημα διαγνώσει ότι μπροστά από το αυτοκίνητο και σε κοντινή απόσταση βρίσκεται ποδηλάτης, ενεργοποιεί τον μηχανισμό άμεσης ενημέρωσης του οδηγού και προετοιμάζει το αυτοκίνητο για απότομο φρενάρισμα.
Ειδικότερα, η πρώτη ενέργεια του συστήματος είναι να ενημερώσει τον οδηγό με φωτεινό και ηχητικό σήμα για την ύπαρξη του ποδηλάτη και τον κίνδυνο σύγκρουσης. Αν ο οδηγός δεν αντιδράσει αμέσως, δηλαδή δεν πατήσει το φρένο, τότε το σύστημα αυτόματα το ενεργοποιεί.

Ανακοινώθηκε ότι στην περίπτωση που η ταχύτητα του αυτοκινήτου είναι έως 50χλμ./ώρα, τότε το αυτοκίνητο ακινητοποιείται από μόνο του και έτσι αποτρέπεται ο κίνδυνος τραυματισμού του ποδηλάτη. Ανάλογη είναι και η λειτουργία του συστήματος που εντοπίζει την ύπαρξη πεζού.
Το νέο σύστημα ονομάστηκε Cyclist Detection και θα είναι διαθέσιμο στα μοντέλα V40, S60, V60, XC60, V70, XC70 και S80 από τον Μαΐο του 2013.

http://www.onlycy.com

Σχόλια

Ο χρήστης dmsystems είπε…
Καλό θα ήταν αυτή τη τεχνολογία να μπορέσει να εγκατασταθεί σε όλα τα οχήματα. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου κάθε μέρα νοσηλεύονται δεκάδες περιστατικά στα νοσνοκομεία της χώρας για ατυχήματα με ποδηλατιστές. Καλό επίσης θα ήταν να δημιουργηθούν ποδηλατόδρομοι και να σέβονται οι πολίτες το ποδήλατο.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)