Ιαπωνία: Ρομποτική... χείρα βοηθείας στη Φουκουσίμα !!! (video)

Μπορεί τον επόμενο μήνα να συμπληρώνονται αισίως δύο χρόνια από τα τραγικά γεγονότα που ακολούθησαν τον καταστροφικό σεισμό των 8,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στο βορειοανατολικό τμήμα της Ιαπωνίας, ωστόσο η κρίση στο πυρηνικό εργοστάσιο «Fukushima Daiichi» συνεχίζει να προβληματίζει τις Αρχές.

Τα επίπεδα ραδιενέργειας παραμένουν αρκετά υψηλά σε ορισμένες περιοχές κοντά στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ κατά διαστήματα εμφανίζονται δημοσιεύματα στον εγχώριο Τύπο που κάνουν λόγο για συγκεντρώσεις καδμίου σε τρόφιμα, οι οποίες ξεπερνούν τα επιτρεπτά όρια που έχει ορίσει το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Όπως μετέδωσε το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, την Τετάρτη παρουσιάστηκε μια σειρά από εξελιγμένα ρομπότ τα οποία θα βάλουν ένα... χεράκι προκειμένου να τερματιστεί η πυρηνική κρίση στην επαρχία της Φουκουσίμα.
Ανάμεσα στα τεχνολογικά επιτεύγματα που έκαναν την επίσημη «πρώτη» τους ήταν και μια ειδικά διαμορφωμένη στολή της «Cyberdyne», η οποία δίνει τη δυνατότητα σε αυτόν που τη φορά να σηκώνει με ευκολία βάρος 60 κιλών. Η συγκεκριμένη στολή προστατεύει από τις ακτίνες γάμα και διαθέτει μεταξύ άλλων και σύστημα κλιματισμού.

Εντυπωσιακό είναι και το τηλεκατευθυνόμενο ρομπότ, το οποίο  κατασκεύασε η «Toshiba». Μέσω κάμερας υψηλής ευκρίνειας μπορεί να καταγράφει τα πάντα γύρω του, κινούμενο με άνεση ακόμα και μέσα σε δεξαμενές γεμάτες νερό. 

Συνολικά εννιά ιαπωνικές εταιρείες ένωσαν τις δυνάμεις τους προκειμένου να δημιουργήσουν μια σειρά από μηχανήματα, τα οποία αναμένεται να δώσουν σημαντικές λύσεις στις προσπάθειες που γίνονται για την αποσυναρμολόγηση των πυρηνικών εγκαταστάσεων. Εκτιμάται ότι θα χρειαστούν περίπου τρεις δεκαετίες μέχρι να ολοκληρωθεί η απομάκρυνση του εργοστασίου από την πόλη της Φουκουσίμα.

Από τις πρώτες εβδομάδες της πυρηνικής κρίσης, όταν και σημειώθηκαν εκρήξεις στους αντιδραστήρες Νο1, Νο3 και Νο4, η διαχειρίστρια εταιρεία Tepco είχε κάνει χρήση ειδικών ρομπότ προκειμένου να μπορέσει να έχει μια εκ των έσω εκτίμηση της κατάστασης.

Τελικά, διαπιστώθηκε πως υπήρξε ολική τήξη των ράβδων καυσίμου, με αποτέλεσμα τεράστιες ποσότητες ραδιενέργειες να εκλυθούν στην ατμόσφαιρα και τον τότε πρωθυπουργό, Naoto Kan, να ανακοινώνει την επιβολή μιας ζώνης πλήρους εκκένωσης σε απόσταση 20 χλμ. από το εργοστάσιο.


http://www.zougla.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)