Μάστιγα οι κλοπές ρεύματος – Απώλειες 40 εκατ. ευρώ !!!

Σε μάστιγα εξελίσσεται για τη ΔΕΗ το φαινόμενο των παράνομων παρεμβάσεων στους μετρητές της ΔΕΗ, ώστε να δείχνουν μικρότερη κατανάλωση ρεύματος.

Όπως μεταδίδει το skai.gr, οι παρεμβάσεις στους μετρητές γίνονται από κυκλώματα επαγγελματιών ηλεκτρολόγων με τρόπο που δεν ανιχνεύεται από τα συνεργεία της ΔΕΗ.
Υπολογίζεται πως οι απώλειες για τη ΔΕΗ από 10 εκατομμύρια ευρώ, ξεπέρασαν τα 40 εκατομμύρια ευρώ το 2012, όμως λόγω του νομικού κενού, οι κάτοχοι των τροποποιημένων μετρητών δεν έχουν ποινικές ευθύνες παρά μόνο ένα πρόστιμο.
«Έξυπνοι» μετρητές από το ΥΠΕΚΑ
Την εγκατάσταση “έξυπνων”, ψηφιακών μετρητών ηλεκτρικού ρεύματος στους οικιακούς καταναλωτές της ΔΕΗ προωθεί το ΥΠΕΚΑ.
 

Όπως προβλέπει το χρονοδιάγραμμα, η αντικατάσταση των αναλογικών μετρητών με ψηφιακούς, θα αρχίσει το αργότερο μέχρι την 1η Ιουλίου 2014.
Μέχρι την 30 Ιουνίου 2017 θα έχει αντικατασταθεί το 40% του συνόλου των υφιστάμενων μετρητών και μέχρι την 31 Δεκεμβρίου του 2020 του 80%.
Οι έξυπνοι μετρητές θα δώσουν μια σειρά δυνατότητες στον καταναλωτή και στον διαχειριστή, μεταξύ των οποίων πρόσβαση στα δεδομένα του μετρητή ακόμα και εξ αποστάσεως, πληροφορίες στον λειτουργό της αγοράς για βλάβες, σύνδεση ή διακοπή της ηλεκτροδότησης εξ αποστάσεως, πρόβλεψη διαφορετικών ζωνών κατανάλωσης ανάλογα με την ώρα και αποτροπή κλοπών ηλεκτρικής ενέργειας.
Νέα τιμολόγια μέσης τάσης
Τιμολόγια κατά περίπτωση για βιομηχανίες, σουπερμάρκετ και εμπορικές εταιρείες ετοιμάζει η ΔΕΗ, σύμφωνα με tanea.gr, σε μια προσπάθεια να αμβλύνει τις αντιδράσεις για το υψηλό ενεργειακό κόστος, που από φέτος έχει επιβαρυνθεί με το επιπλέον κόστος αγοράς των δικαιωμάτων ρύπων.
Οι προτάσεις της ΔΕΗ βρίσκονται σε τελικό στάδιο και αναμένεται να παρουσιαστούν μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου.
Με τα εναλλακτικά τιμολόγια η ΔΕΗ επιχειρεί να απαντήσει στα πολλά εξώδικα που δέχεται από τους μεγάλους πελάτες της για το ακριβό κόστος ενέργειας, που φτάνει να αντιστοιχεί μέχρι και στο 50% του κόστους παραγωγής.
Εκτός αυτού, οι βιομηχανίες κατηγορούν την επιχείρηση για απουσία εξειδικευμένων τιμολογίων ανάλογα με το προφίλ κατανάλωσης.

http://www.econews.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)