Αντιδρούν οι κτηνοτρόφοι της Λάρισσας στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε βοσκοτόπια !!!

Συνεχίζονται οι έντονες αντιδράσεις των κτηνοτρόφων του Δαμασίου στην τοποθέτηση φωτοβολταϊκών σε κτηνοτροφικές περιοχές και βοσκοτόπια. 

Οι κτηνοτρόφοι, την Πέμπτη (21/2/2013), επισκέφθηκαν για άλλη μια φορά τη Γενική Γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδος και εξέφρασαν, στην κ. Καλλιόπη Γερακούδη, την αντίθεσή τους στη δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου στα εποικιστικά λιβάδια (κλήμα) και Μεγάλο Καλαμάκι.

Οι κτηνοτρόφοι υποστήριξαν ότι αυτή η επένδυση είναι επιβλαβής για την κτηνοτροφία καθώς μειώνονται οι εκτάσεις όπου βόσκουν τα ζώα τους, κινδυνεύει η περιοχή μέσω της νέας ΚΑΠ να χαθούν επιδοτήσεις, δημιουργείται πρόβλημα στις ήδη νόμιμα εγκαταστημένες κτηνοτροφικές μονάδες, μειώνεται η βοσκοικανότητα των λιβαδιών και θα δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα με τη φέτα όσο και με το αρνάκι κατσικάκι Ελασσόνας ως Π.Ο.Π.

Από την πλευρά της η κ. Γερακούδη άκουσε με προσοχή τονίζοντας ότι θα φροντίσει να μεταβιβάσει τις διαμαρτυρίες των κτηνοτρόφων στα αρμόδια υπουργεία, ώστε να μην εγκριθεί η τοποθέτηση των φωτοβολταϊκών. Υπενθυμίζεται ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Τυρνάβου και η Περιφέρεια Θεσσαλίας εισηγήθηκαν αρνητικά στην εγκατάσταση των φωτοβολταϊκών.

http://www.agrotypos.gr 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)