Τα μυστήρια της πυραμίδας του Χέοπα θα λύσουν... βρετανικά ρομπότ !!!

Οι μυστικές πύλες στην καρδιά της Μεγάλης Πυραμίδας είναι πιθανό να ανοίξουν για πρώτη φορά το 2012, λύνοντας έτσι ένα αρχαιολογικό μυστήριο από το 1872, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο επικεφαλής της βρετανικής επιχείρησης Scoutek, Shaun Whitehead.

Η Scoutek είχε αρχίσει να εξερευνά ήδη τον χώρο πίσω από τις πύλες πριν από μερικούς μήνες και έφερε στο κοινό για πρώτη φορά εικόνες, χρησιμοποιώντας ένα ρομποτικό φίδι, όμως η εξερεύνηση διακόπηκε λόγω των πρόσφατων αναταραχών στη χώρα.

Το Ανώτατο Αιγυπτιακό Συμβούλιο Αρχαιοτήτων, είχε σταματήσει την χορήγηση αδειών για έρευνα, όπως αυτή της ρομποτικής εξερεύνησης της Μεγάλης Πυραμίδας, ωστόσο, πρόσφατα ξεκίνησε τη χορήγηση αδειών και πάλι.

Η εκστρατεία πήρε το όνομα "Djedi", από τον μάγο συμβουλάτορα του Χέοπα, ο οποίος στάθηκε στο πλευρό του ηγεμόνα κατά την κατασκευή της πυραμίδας.

Είναι ένα κοινό πρόγραμμα που ιδρύθηκε από τον δρα Ng του Χονγκ Κονγκ, και την Scoutek του Ηνωμένου Βασίλειου, σε συνεργασία με το Ανώτατο Συμβούλιο Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου, την Dassault Systèmes της Γαλλίας και το Πανεπιστήμιο του Leeds.
Ως γνωστόν, η πυραμίδα αποτελεί το μόνο σωζόμενο από τα 7 θαύματα του αρχαιότητας και πιστεύεται ότι χτίστηκε ως τάφος για τον Φαραώ Χέοπα, ο οποίος κυβέρνησε την τέταρτη αιγυπτιακή δυναστεία και πέθανε το 2566 π.Χ. Το κτίσμα διέθετε νεκρικούς θαλάμους, χώρους υποδοχείς, φρεάτια αερισμού και σήραγγες πρόσβασης, Υπάρχουν τρία κύρια τμήματα: ο Θάλαμος του Βασιλιά,Θάλαμος της Βασίλισσας και η Μεγάλη Έκθεση. 

Ο θάλαμος του Βασιλιά διαθέτει δύο αγωγούς που επικοινωνούν με το εξωτερικό, όμως δύο τούνελ, από τον θάλαμο της Βασίλισσας, προχωράνε προς το εσωτερικό της πυραμίδας και συναντάνε δύο πέτρινες πόρτες. Ορισμένοι ειδικοί, θεωρούν ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα, πίσω από αυτές να κρύβεται ένας μυστικός θάλαμος.
Τα τέσσερα στενά περάσματα, τα οποία οδηγούν βαθιά μέσα στην 4.500 ετών Μεγάλη Πυραμίδα έχουν προβληματίσει τους αρχαιολόγους, από τότε που βρέθηκαν για πρώτη φορά το 1872. Τα περάσματα με πλάτος μόλις 20 εκατοστών, είναι κατανοητό ότι δεν γίνεται να εξερευνηθούν από άνθρωπο, ενώ πολλοί πιστεύουν ότι σκοπός ύπαρξής τους, ήταν για να προσφέρουν έξοδο στο πνεύμα του Φαραώ στη μετά θάνατον ζωή.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ρομπότ έχουν χρησιμοποιηθεί στο εσωτερικό της πυραμίδας για τη συγκέντρωση στοιχείων σχετικά με το βαθύτερη εσωτερική της δομή. Το 1993 ένα ρομπότ ανακάλυψε μια μικρή πόρτα με μεταλλικές καρφίτσες, που αποτελούσε και την πρώτη φορά που είχε βρεθεί μέταλλο στο εσωτερικό της πυραμίδας, πυροδοτώντας τις εικασίες για την χρηστικότητα αυτών των καρφιτσών, ως πιθανά κλειδιά ή χειρολαβές. 

Το 2002 ένα διαφορετικό ρομπότ κατάφερε και έφερε εικόνες από έναν κρυφό θάλαμο, αφού πρώτα είχε τρυπήσει ένα πέτρινο τοίχο.
Το τελευταίο ρομπότ που μπήκε μέσα στην πυραμίδα ήταν αυτό της βρετανικής εταιρείας  Scoutek, το οποίο είναι σχεδιασμένο ειδικά για τη μελέτη στενών χώρων.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
http://www.tnsite.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)