Μυστηριώδης σφαίρα από το διάστημα έπεσε στη γη !!!

Τι είδους σφαίρα έπεσε στη γη, από το διάστημα; Ποιες οι υποθέσεις των επιστημόνων για τη σφαίρα; Γιατί διαφέρει από άλλες σφαίρες που έχουν προσγειωθεί;

Μια μεταλλική σφαίρα βάρους έξι κιλών προσγειώθηκε, από το διάστημα στη Ναμίμπια, 750 χλμ μακριά από την πρωτεύουσα, δημιουργώντας έναν κρατήρα φάρδους 3,8 μέτρων και βάθους 33 εκατοστών., όπως ανακοίνωσε σήμερα το Εθνικό Ινστιτούτο Επιστημών Σήμανσης (NFCI).
Η σφαίρα που είναι φτιαγμένη από κράμα γνωστών μετάλλων και έχει διάμετρο 35 εκατοστά, προέρχεται κατά πάσα πιθανότητα από παλιό ρωσικό δορυφόρο. 

Η αναπάντεχη εμφάνισή της στην αφρικανική χώρα τον περασμένο Νοέμβριο και ο θόρυβος που ακολούθησε την προσγείωσή της, άφησαν κατάπληκτους τους κατοίκους της περιοχής που απέφυγαν ακόμη και να την αγγίξουν.
Οι αρχές ειδοποίησαν την αμερικανική NASA και την ESA, την ευρωπαϊκή διαστημική υπηρεσία, προκειμένου να εξετασθεί η σφαίρα και να διαπιστωθεί η φύση και η προέλευση του αντικειμένου. Οι ειδικοί διαβεβαιώνουν πάντως ότι δεν είναι «επικίνδυνη».

Το διάστημα είναι γεμάτο από «σκουπίδια» τα οποία προέρχονται κυρίως από δορυφόρους και συνήθως «καίγονται» όταν εισέρχονται στην ατμόσφαιρα της Γης.
Η περίπτωση της «περίεργης» μεταλλικής σφαίρας διαφέρει, αφού πως επισημαίνει η Figaro, είναι σπάνιο να προσγειώνονται άθικτα στη Γη αντικείμενα τέτοιου μεγέθους και ακόμη πιο σπάνιο να εντοπίζονται στο έδαφος.

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της ΝASA, υπάρχουν περί τα 22000 «διαστημικά σκουπίδια» άνω των 10 εκατοστών. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)