Μαθητές μετατρέπουν …τηγανόλαδα σε βιοκαύσιμα για τη θέρμανσή τους !!!

Στην παραγωγή βιοκαυσίμων από τηγανόλαδα προχώρησαν μαθητές του δήμου Νεάπολης-Συκεών Θεσσαλονίκης  που μετέβησαν στο ΤΕΙ Κοζάνης.  

Συγκεκριμένα μαθητές του 1ου Γυμνασίου Νεάπολης και μέλη αντιπροσωπίας του δήμου Νεάπολης-Συκεών επισκέφθηκε σήμερα το ΤΕΙ Κοζάνης, στο πλαίσιο συνεργασίας των δύο φορέων για την ανακύκλωση μαγειρικών ελαίων (τηγανόλαδων) που είχαν συγκεντρώσει οι μαθητές.

Οι μαθητές μετέφεραν στο χώρο του εργαστηρίου 750 λίτρα τηγανόλαδων σε 150 ειδικά δοχεία με στόχο  να  μετατραπούν σε βιοκαύσιμο που θα χρησιμοποιηθεί για τη θέρμανση σχολικού συγκροτήματος του δήμου.
Στην αποστολή μετείχαν από το 1ο Γυμνάσιο περίπου 40 παιδιά.

Τονίζεται ότι από τα 750 λίτρα τηγανόλαδων που παραδόθηκαν θα παραχθεί ισόποση ποσότητα βιοντίζελ, η οποία θα δοθεί μετά τις γιορτές στο 1ο Δημοτικό Σχολείου Αγίου Παύλου για τη θέρμανσή του. 

Το 1ο Δ.Σ. είναι ένα από τα 6 συνολικά σχολεία που μετέχουν προς το παρόν στο πρόγραμμα ανακύκλωσης τηγανόλαδων, ενώ στόχος της δημοτικής αρχής είναι να επεκταθεί σε όσο το δυνατόν περισσότερες σχολικές μονάδες και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες Συκεών, Νεάπολης, Αγίου Παύλου και Πεύκων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)