Πυρηνική ενέργεια: συμφωνία στο Βέλγιο για κλείσιμο των αντιδραστήρων !!!

Σε συμφωνία, υπό όρους,  για το κλείσιμο των δυο εναπομεινάντων πυρηνικών σταθμών κατέληξαν τα πολιτικά κόμματα του Βελγίου.

Σύμφωνα με το Reuters, το σχέδιο, που προβλέπει κλείσιμο των τριών παλαιότερων αντιδραστήρων μέχρι το 2015 και πλήρη απεξάρτηση από την πυρηνική ενέργεια μέχρι το 2025, θα τεθεί σε εφαρμογή υπό τον όρο ότι θα διασφαλιστεί επαρκής ποσότητα ενέργειας από εναλλακτικές πηγές, ώστε να μην παρουσιαστούν ελλείψεις.

«Αν επιβεβαιωθεί ότι δεν θα σημειωθούν ελλείψεις και ότι οι τιμές δεν θα εκτοξευτούν, σκοπεύουμε να εφαρμόσουμε το νόμο του 2003 για την εγκατάλειψη της πυρηνικής ενέργειας», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Ενέργειας και Κλίματος του Βελγίου.

Σημειώνεται ότι το Βέλγιο, που διαθέτει επτά πυρηνικούς αντιδραστήρες σε δύο εργοστάσια, το 2003 πέρασε νόμο που προέβλεπε το σταδιακό κλείσιμο των μονάδων.

Μετά την πυρηνική καταστροφή στη Φουκουσίμα, οι διαμαρτυρίες κατά της πυρηνικής ενέργειας έγιναν ακόμα εντονότερες, ενώ πληθαίνουν οι φωνές για άμεσο κλείσιμο των πυρηνικών εργοστασίων.
econews

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)