Διάκριση για ελληνικό παραμύθι από μαθητές της Κομοτηνής !!!

Οι μαθητές της τρίτης τάξης του 2ου δημοτικού σχολείου Κομοτηνής πρέπει να είναι περήφανοι για τους εαυτούς τους αφού θα βραβευτούν για το παραμύθι "Η Γκριζούπολη και η χρωματιστή κουκουβάγια" στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος της UNICEF για τα δικαιώματα και τη διαφορετικότητα.

Το παραμύθι "Η Γκριζούπολη και η χρωματιστή κουκουβάγια" θα βραβευθεί με ένα από τα τρία πρώτα βραβεία, σε ειδική τελετή που θα λάβει χώρα στις 16 Νοεμβρίου, στην Αθήνα. Το παραμύθι που έγραψαν μέσα σε 3 εβδομάδες μιλά για την Ρίτα, μια χρωματιστή κουκουβάγια που πιάνει δουλειά στο σχολείο της Γκριζούπολης, όντας διαφορετική από τους υπόλοιπους, μιας και οι κάτοικοι της πόλης δεν είχαν δει τίποτα χρωματιστό.

Η δασκάλα της τάξης Στέλλα Μπομποτά δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι ήταν πιο εύκολο απ' ό,τι νόμιζε αρχικά να μιλήσει στα παιδιά για τη διαφορετικότητα, χρησιμοποιώντας παραδείγματα και παραμύθια. Το παραμύθι βασίζεται στις δικές τους ιδέες, ενώ η δασκάλα συνέταξε το κείμενο. Κατόπιν, χωρίστηκαν σε ομάδες και "έντυσαν" την ιστορία με τις ζωγραφιές τους.

Οι συγγραφείς και εικονογράφοι του παραμυθιού είναι οι: Ραφαήλ Απόστολος Αθανασίου, Χρυσάνθη Αθανασιάδου, Αχιλλέας Καμπούρης, Ελένη Κατσιγιαννάκη, Ευαγγελία Κούτρα, Λάμπρος Κωσταρέλης, Χριστίνα Μαυρομάτη, Κωνσταντίνα Μαχαίρα, Μαρία Παπαστεργίου, Ανδρέας Περρής, Σεβαστή Σαπρανίδου, Αντιγόνη Τσακίρη, Ειρήνη Τσακίρη, Ιορδάνης Τσατλίδης, Βασιλική Ψάλτη και Μαριλένα Ωραιοπούλου.

http://www.akous.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)