Βοηθήστε τη NASA να εντοπίσει αστεροειδείς και κερδίστε 35.000 δολ. !!! (video)

Επίδοξοι «κυνηγοί» αστεροειδών λάβετε θέσεις: Σήμερα, αρχίζει το Asteroid Data Hunter με έπαθλο 35.000 δολάρια για όποιον προγραμματιστή μπορέσει μέσα στους επόμενους έξι μήνες να αναπτύξει  αλγορίθμους που θα μπορέσουν  να βοηθήσουν στον εντοπισμό αστεροειδών, οι οποίοι κατευθύνονται προς τη γη.

Ο διαγωνισμός αυτός έχει διπλό στόχο, όπως αναφέρεται στο σχετικό video του Bloomberg. Αφενός η αποφυγή μιας καταστροφικής σύγκρουσης σαν εκείνης στον Κόλπου του Μεξικού που οδήγησε στην εξαφάνιση των δεινοσαύρων πριν από 66 εκατομμύρια χρόνια και αφετέρου τα πολύτιμα ορυκτά από τα οποία αποτελούνται οι διαστημικοί βράχοι.


Αυτή τη στιγμή εκτιμάται πως παρακολουθείται μόνο το 1% των αντικειμένων που βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τον ήλιο, σύμφωνα με την εταιρεία Planetary Resources, η οποία συνεργάζεται με τη NASA στο πλαίσιο του διαγωνισμού. 

Μόλις 100 άνθρωποι αναζητούν αστεροειδείς κάθε μέρα προκειμένου να καθορίσουν το σχήμα και την ταχύτητά τους. Η Νasa θέλει να αυξήσει τον αριθμό αυτό, ειδικά στην Αφρική και την Ασία. 

Όσοι πιστοί προσέλθετε... 

Κατά τις δύο τελευταίες δεκαετίες, η NASA ψάχνει για τις επικίνδυνους αστεροειδείς κοντά στη Γη, μεγαλύτερους από 1 χιλιόμετρο σε μέγεθος, και ισχυρίζεται ότι έχει βρει το 98% από αυτούς.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)