Τέλος οι αιώνιοι φοιτητές – 180.000 βλέπουν την πόρτα της εξόδου από τον Ιούνιο !!!

Η εφαρμογή του νόμου - σχετικά με χρονικούς περιορισμούς στις σπουδές των φοιτητών που εισάγονται στα ελληνικά Πανεπιστήμια - ξεκινά τον Ιούνιο του 2014 σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα μάλιστα με δημοσίευμα της εφημερίδας Έθνος, όσοι φοιτητές έχουν εισαχθεί προ του 2006 καλούνται να ολοκληρώσουν την προσπάθεια για την απόκτηση του πτυχίου μέχρι τον Ιούνιο. Έτσι, ξεκινούν έναν αγώνα ταχύτητας προκειμένου να αποκτήσουν το πολυπόθητο «χαρτί» προτού διαγράφουν από τα μητρώα των ελληνικών Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων.

Μάλιστα, φέτος είναι η πρώτη φορά που τα Ιδρύματα θα κληθούν να ξεκαθαρίσουν οριστικά τα μητρώα των φοιτητών, αφού μέχρι τώρα τόσο τα ίδια όσο και το υπουργείο Παιδείας δεν έβαλαν ποτέ κανόνες στη διάρκεια των σπουδών, στην απόκτηση των πτυχίων και στις υποχρεώσεις των φοιτητών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, κοντά στα 180.000 άτομα θα απολέσουν οριστικά τη φοιτητική τους ιδιότητα, αφού ο νέος νόμος προβλέπει ότι όσοι είχαν εισαχθεί στα ΑΕΙ πριν από το 2006 και δεν πέρασαν τις εξετάσεις σε όλα τα μαθήματα θα πρέπει τώρα να πάνε στα... σπίτια τους.

Ήδη σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των διοικήσεων έχουν αυξηθεί οι φοιτητές στα αμφιθέατρα που παρακολουθούν μαθήματα αλλά και αυτοί που παίρνουν πτυχίο, γεγονός που όπως λένε οι πρυτάνεις είναι εμφανές στις τελετές ορκωμοσίας.


Φωτογραφία: Eurokinissi
http://www.koolnews.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Άγιος Φανούριος !!! (συνταγή φανουρόπιτας)