Νέο μαγνητικό υλικό: Μπορεί να φέρει επανάσταση στην αποθήκευση δεδομένων !!!

Ενα υψηλής ευαισθησίας μαγνητικό υλικό ανέπτυξαν ερευνητές στις ΗΠΑ. Το υλικό αυτό είναι πιθανό να φέρει επανάσταση στον τομέα της αποθήκευσης δεδομένων (σε σκληρούς δίσκους υπολογιστών) αλλά και στα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας.

Το υλικό δημιούργησαν ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας. Αποτελείται από στρώματα οξειδίου νικελίου και βαναδίου. Οπως αποδείχτηκε ακόμη και μια ελάχιστη μεταβολή θερμοκρασίας είναι ικανή να μεταβάλλει δραματικά τις μαγνητικές ιδιότητές του. Αυτή η ικανότητα είναι εξαιρετικά πολύτιμη στον τομέα της ηλεκτρονικής μηχανικής. 

«Δεν υπάρχει κάποιο άλλο γνωστό υλικό με τέτοια συμπεριφορά. Σε χαμηλές θερμοκρασίες το οξείδιο λειτουργεί ως μονωτής. Σε υψηλές μετατρέπεται σε μέταλλο και στο ενδιάμεσο μεταμορφώνεται σε αυτό το περίεργο υλικό» αναφέρει ο Ιβαν Σκάλερ, μέλος της ερευνητικής ομάδας που ανακοίνωσε την ανακάλυψη της στο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Φυσικής που γίνεται στο Ντένβερ. 

Αν και ακόμη είναι πολύ νωρίς για να εξακριβωθεί το εύρος των εφαρμογών του οι ερευνητές πιστεύουν ότι μια προφανής χρήση βρίσκεται στον τομέα της αποθήκευσης δεδομένων υπολογιστών.

 Μια άλλη πιθανή εφαρμογή σύμφωνα με τους επιστήμονες είναι στα ηλεκτρικά δίκτυα ή συσκευές αποθήκευσης ενέργειας. 

http://www.tovima.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)