Το Google Street View εισέβαλε στην «πρωτεύουσα» των πολικών αρκούδων !!! (video)

Μοναδικό φωτογραφικό υλικό από τη ζωή των πολικών αρκούδων στην Αρκτική προσέφερε  η Google στους χρήστες της υπηρεσίας Street View.

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν στο Τσόρτσιλ, που θεωρείται η «πρωτεύουσα» των πολικών αρκούδων παγκοσμίως και παρουσιάστηκαν στο κοινό με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Πολικής Αρκούδας την Πέμπτη.
Η κάμερα της υπηρεσίας Street View τοποθετήθηκε σε ένα ειδικά διαμορφωμένο όχημα τον περασμένο Οκτώβριο, ενώ για τη συλλογή του υλικού η Google συνεργάστηκε με την οργάνωση Polar Bears International.
Στις φωτογραφίες της Google οι χρήστες βλέπουν τις πολικές αρκούδες να παραπλανιόνται στον Κόλπο Χάντσον, να κοιμούνται, να παίζουν μεταξύ τους και να αλληλεπιδρούν με τους εθελοντές της οργάνωσης.

«Μέσα από τις φωτογραφίες έχει κανείς την ευκαιρία να δει πώς αλληλεπιδρούν αυτά τα ζώα μεταξύ τους, να δει το μέγεθος και τη δύναμή τους», δήλωσε η Krista Wright, διευθύντρια της οργάνωσης Polar Bears International.
 
Παράλληλα προσέθεσε ότι το υλικό της Google θα βοηθήσει τους επιστήμονες να κατανοήσουν τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην περιοχή.
 
Η οργάνωση Polar Bears International δραστηριοποιείται στην περιοχή για περισσότερα από 20 χρόνια και τα μέλη της υποστηρίζουν πως έχουν βιώσει «από πρώτο χέρι» τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και της συρρίκνωσης των θαλάσσιων πάγων.
econews

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)