Ιδρύθηκε νέο κόμμα με την ονομασία «Δραχμή»

Οι βασικές θέσεις του κόμματος είναι πέντε: ανατροπή του Μνημονίου, επιστροφή στη δραχμή, αυτοδύναμη ανάπτυξη, εθνική αξιοπρέπεια και κοινωνική δικαιοσύνη.

Στη δημιουργία ενός νέου πολιτικού κόμματος με την προοπτική επιστροφής στη δραχμή προχώρησαν ο καθηγητής Πανεπιστημίου Θεόδωρος Κατσανέβας, μαζί με τον σκηνοθέτη Νίκο Ιατρίδη και τον δημοσιογράφο Στέφανο Μυτιληναίο.

Η ονομασία του νέου πολιτικού σχήματος είναι «Δραχμή, Ελληνική Δημοκρατική Κίνηση Πέντε Αστέρων». Οι βασικές θέσεις του είναι πέντε: ανατροπή του Μνημονίου, επιστροφή στη δραχμή, αυτοδύναμη ανάπτυξη, εθνική αξιοπρέπεια και κοινωνική δικαιοσύνη.

Η νέα Κίνηση εγκρίθηκε από τον Άρειο Πάγο και «συνεργάζεται με πολιτικούς φορείς, κινήσεις, πρωτοβουλίες και πρόσωπα, με κεντρικό στόχο την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα και για το σκοπό αυτό θέτει θέμα δημοψηφίσματος. Προωθεί συνεργασίες σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, επιδιώκοντας τη δημιουργία συμμαχίας των χωρών του ευρωπαϊκού νότου», όπως σημειώνεται στο κείμενο του νέου κόμματος.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «η Δραχμής 5 εκπροσωπείται από ενεργούς πολίτες από όλους τους επαγγελματικούς και πολιτικούς χώρους, από στελέχη που δεν έχουν ανάμειξη στη Μνημονική υποτέλεια. 
Εκφράζει τον πατριωτικό σοσιαλισμό με ανθρώπινο πρόσωπο με κοινωνική αλληλεγγύη, με αποτελεσματικότητα, εντιμότητα, διαφάνεια και αξιοκρατία, με ευαισθησία για το περιβάλλον και τους μη-προνομιούχους πολίτες, με προσήλωση στην αυτοδύναμη ανάπτυξη της χώρας, στην εγχώρια παραγωγή, την απαλλαγή από την υποτέλεια των δανεικών. 
Αρνείται τον εθνομηδενισμό, την ισοπεδωτική πολυπολιτισμική παγκοσμιοποίηση. Αντιστέκεται στην επέλαση του νεογερμανικού ιμπεριαλισμού, του διεθνούς καζινο-καπιταλισμού, στη σύγχρονη διεθνή 'Ιερή Συμμαχία' της παγκοσμιοποιημένης οικονομίας του τζόγου που απομυζά την πραγματική οικονομία του ανθρώπινου μόχθου».
http://www.voria.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Άγιος Φανούριος !!! (συνταγή φανουρόπιτας)