Ανυποχώρητοι οι εκπαιδευτικοί για απεργία μέσα στις πανελλήνιες παρά την επιστράτρευση - Σε απόγνωση οι μαθητές !!!

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 18:00 η άτυπη συνέλευση της ΟΛΜΕ κατά την οποία αποφασίστηκε η Ομοσπονδία να μην αλλάξει στάση για απεργία μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις παρά την επιστράτευση. Μεταξύ άλλων, η ΟΛΜΕ αποφάσισε να προχωρήσει σε συλλαλητήριο τη Δευτέρα και 24ωρη απεργία την Παρασκευή.

Η ΟΛΜΕ, όπως μετέδωσε με το Mega, σκοπεύει να κινηθεί νομικά προσβάλλοντας τη διαδικασία της επιστράτευσης. Σύμφωνα με τον πρόεδρό της Νίκο Παπαχρήστου, η ομοσπονδία θα  προσφύγει σε όλους τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, καταγγέλοντας παραβίαση του Συντάγματος καθώς η επιστράτευση βασίζεται σε άρθρο για τις θεομηνίες.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαχρήστο, οι γενικές συνελεύσεις των ΕΛΜΕ θα γίνουν κανονικά. Οι εκπαιδευτικοί θα εξετάσουν το τι θα κάνουν όταν πάρουν τα φύλλα πορείας με κάποιους να λένε οτι δεν θα επιστρέψουν στη δουλειά τους, ρισκάροντας φυλάκιση και απόλυση.


Το πρωί ο βουλευτής της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΙ είπε πως η επιστράτευση είναι δεδομένη. "Οι εξετάσεις θα γίνουν κανονικά και στην ώρα τους, αυτό είναι δεδομένο. Όποιος καθηγητής δεν πάει στη δουλειά του θα απολυθεί το ίδιο δευτερόλεπτο".

Σε σημερινή δήλωσή του ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Νίκος Παπαχρήστος κατήγγειλε την επιχείρηση επιστράτευσης των εκπαιδευτικών.

“Θεωρούμε ότι όλη η διαδικασία είναι έκπτωση για το δημοκρατικό μας πολίτευμα. Καλούμε τον Υπουργό Παιδείας σε διάλογο. Ζητούμε να αποσύρει άμεσα το προεδρικό διάταγμα για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις των εκπαιδευτικών και αμέσως οι καθηγητές θα αποσύρουν την πρότασή τους για απεργία στις εξετάσεις και θα προχωρήσουμε σε συζήτηση με το Υπουργείο Παιδείας. 


Σε κάθε περίπτωση όμως, δε θα αφήσουμε τους συναδέλφους μας να βρεθούν στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, απροστάτευτοι και με μισθούς εξευτελιστικούς” ανέφερε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ και συμπλήρωσε: “σεβόμαστε τους μαθητές και τους λέμε ότι εμείς δεν επιλέξαμε τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. 

Γι'αυτό ακριβώς το λόγο επαναλαμβάνουμε την πρότασή μας προς το Υπ. Παιδείας. Άμεση απόσυρση του προεδρικού διατάγματος και διάλογος με την ΟΛΜΕ και η απεργία θα σταματήσει την ίδια στιγμή”.

περισσότερα: http://www.newsit.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)