Διαστημικός περίπατος για την επιδιόρθωση της διαρροής αμμωνίας !!!

Χιούστον
Για μια διαστημική βόλτα, σε μια προσπάθεια να επιδιορθωθεί η διαρροή αμμωνίας σε ένα από τα συστήματα ψύξης των ηλιακών συστοιχιών (συλλέκτες) του σταθμού, ετοιμάζονται δύο από τους αστροναύτες που βρίσκονται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Όπως ανακοίνωσε η NASA, ο διαστημικός περίπατος είναι προγραμματισμένος για το Σάββατο.

Οι Αμερικανοί αστροναύτες Κρίς Κάσιντι και Τομ Μάρσμπερν αναμένεται να βγουν από τον Διαστημικό Σταθμό το πρωί του Σαββάτου, για να προσπαθήσουν να σταματήσουν τη διαρροή, αντικαθιστώντας μια προβληματική αντλία στο σύστημα ψύξης.

«Το πλήρωμα δεν είναι σε κίνδυνο και ο σταθμός συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά» αναφέρεται σε ανακοίνωση της NASA.

Εικόνες που εστάλησαν από το πλήρωμα επιβεβαίωσαν τη διαρροή σε ένα από τα συστήματα ψύξης, το οποίο είχε παρουσιάσει βλάβη και την 1η Νοεμβρίου 2012.

Η αμμωνία χρησιμοποιείται για την ψύξη των ηλιακών συστημάτων ισχύος, που παρέχουν ηλεκτρική ενέργεια στο σταθμό.

Κάθε μια από τις συνολικά οκτώ ηλιακές συστοιχίες (συλλέκτες) έχει το δικό της ανεξάρτητο σύστημα ψύξης.

Η διαρροή είναι στην αριστερή άκρη του δικτυώματος του σταθμού και σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις ενώ οι Κάσιντι και Μάρσμπερν θα εργάζονται έξω από το σταθμό, ο διοικητής του διαστημικού πληρώματος, Καναδός αστροναύτης Κρις Χάντφιλντ, θα καταγράφει τηλεοπτικά τις κινήσεις τους, μέσα από το «τροχιακό φυλάκιο».

Εκτός αυτών, στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό αξίας 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που είναι σε τροχιά γύρω από τη Γη, βρίσκονται και ο Ρώσοι κοσμοναύτες Πάβελ Βινογκράντοφ, Αλεξάντερ Μισούρκιν και Ρομάν Ρομανένκο.
http://news.in.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Άγιος Φανούριος !!! (συνταγή φανουρόπιτας)