Η αποχαιρετιστήρια πτήση των «Red Arrows» !!! (video by zouzounews:Red Arrows στην παραλία Φλοίσβου 2011)

Για τη μεγάλη αεροπορική βάση του Ακρωτηρίου στην Κύπρο αναχωρούν σήμερα μετά τη διαμονή διάρκειας δύο εβδομάδων του φημισμένου ακροβατικού σμήνους της Βασιλικής Αεροπορίας της Βρετανίας (RAF) «Red Arrows», στην 117 Πτέρυγα Μάχης στην Ανδραβίδα.

Οι «Red Arrows» έφτασαν στην Ανδραβίδα στις 8 Μαρτίου για το πρώτο σκέλος της εαρινής πτητικής εκπαιδεύσεώς τους και αναχώρησαν σήμερα για την Κύπρο, όπου – παραδοσιακά – κάθε χρόνο λόγω των εξαιρετικών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στο νησί, πραγματοποιούν το κύριο μέρος της πτητικής τους εκπαιδεύσεως.

Το ακροβατικό σμήνος, που στην πραγματικότητα αποτελεί ξεχωριστή Μοίρα της RAF, αποτελείται από 9 διθέσια εκπαιδευτικά αεροσκάφη Hawk-200, διπλού ρόλου, στο οποίο επίσης παραδοσιακά επιβαίνει κατά τις μετακινήσεις φυσικά ο πιλότος του αεροσκάφους και ο μηχανικός του, αφενός ως ένδειξη «τιμής» προς τον επίγειο συνάδελφο στα χέρια του οποίου «αφήνεται» η ασφάλεια του αεροσκάφους, αλλά και για να υπάρχει αμέσως μετά την προσγείωση στο οποιοδήποτε αεροδρόμιο ένας μηχανικός για να εξυπηρετήσει το αεροσκάφος.

Εννοείται ότι κατά τη διάρκεια των επιδείξεων στα 9 αεροσκάφη ίπτανται μόνο με τους πιλότους τους.
Υπάρχει και 10ο αεροσκάφος που είναι κατά βάση το «αναπληρωματικό» και το πετά ο «σχολιαστής κοινού» των επιδείξεων, ο οποίος επίσης λειτουργεί και ως αναπληρωματικός πιλότος και είναι εξαιρετικά έμπειρος.


Όλοι οι πιλότοι για να μπορέσουν να είναι υποψήφιοι για τους «Red Arrows» πρέπει να έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον 1.500 ώρες πτήσεως σε πολεμικές Μοίρες μαχητικών αεροσκαφών της RAF.
 

Η φετινή χρονιά είναι η 49η που το φημισμένο σμήνος πραγματοποιεί πτητικές επιδείξεις, αποτελώντας έτσι τον καλύτερο διαφημιστή τόσο της RAF, όσο και της Βρετανίας γενικότερα, στο εσωτερικό της χώρας και κυρίως στο εξωτερικό.

Στην Ελλάδα οι «Red Arrows» είχαν ξαναέλθει τα έτη 2007, 2011 και φέτος, στην Ανδραβίδα, ενώ το 2010 είχαν πάει στο Καστέλλι της Κρήτης, όπου είχαν και μία σύγκρουση στον αέρα στη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσεως.

Πηγή: ilialive.gr
Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα 

http://www.zougla.gr

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Άγιος Φανούριος !!! (συνταγή φανουρόπιτας)