«Έξυπνο μπαστούνι» για ηλικιωμένους λειτουργεί με GPS !!! (video)

Οι νοσοκόμες αντιμέτωπες με το φάσμα της ανεργίας: Η ιαπωνική Fujitsu παρουσίασε ένα ηλεκτρονικό μπαστούνι για «ώριμους χρήστες» το οποίο παρακολουθεί την πορεία της βόλτας με GPS, μετρά τους παλμούς της καρδιάς και καλεί ασθενοφόρο σε περίπτωση πτώσης.

Το «Μπαστούνι Νέας Γενιάς» (Next Generation Cane), μια γυαλιστερή συσκευή με μοντέρνα εμφάνιση, φέρει στη χειρολαβή αισθητήρες που μετρούν την καρδιακή συχνότητα και τη θερμοκρασία, καθώς και μια οθόνη LCD που δίνει οδηγίες σε περίπτωση που ο ηλικιωμένος χρήστης χαθεί.
Παραμένει επίσης συνδεδεμένο στο Διαδίκτυο μέσω 3G και Wi-Fi προκειμένου να μεταδίδει διαρκώς σε έναν υπολογιστή το στίγμα του περιπατητή. Σε περίπτωση που ο χρήστης πάρει λάθος στροφή, το μπαστούνι δονείται, και ένα βελάκι που δείχνει τη σωστή κατεύθυνση ανάβει στην οθόνη.

Άλλοι αισθητήρες της συσκευής αντιλαμβάνονται τυχόν πτώσεις, οπότε μια προειδοποίηση αποστέλλεται σε μια προκαθορισμένη διεύθυνση email.
Το έξυπνο μπαστούνι παρουσιάστηκε στο World Mobile Congress της Βαρκελώνης, χωρίς πάντως να υπάρχουν σχέδια για την άμεση διάθεσή του στην αγορά.

Στην ίδια έκθεση η Fujitsu παρουσίασε ακόμα το Stylistic, ένα απλοποιημένο κινητό Android σχεδιασμένο για ηλικιωμένους, το οποίο θα λανσαριστεί στην ευρωπαϊκή αγορά τον Ιούνιο.

Με τον πληθυσμό της Ιαπωνίας να γερνά ταχύτερα από ό,τι σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου, οι ιαπωνικές εταιρείες αναπτύσσουν τα τελευταία χρόνια μια πληθώρα νέων τεχνολογιών για ηλικιωμένους. Μεταξύ άλλων, τα ρομποτικά παπούτσια της Honda, το ρομποτικό πατίνι της Toyota και ο ρομποτικός εξωσκελετός της Cyberdyne.

Newsroom ΔΟΛ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)