Κυριακή, 31 Ιουλίου 2011

Οι ταξιτζήδες άνοιξαν τα διόδια !!!

Τα διόδια του Ρίου και της Γέφυρας, κράτησαν ανοιχτά σήμερα το απόγευμα οι ιδιοκτήτες ταξί, συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις τους !!!

Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2011

Ζάκυνθος: Ένα δροσιστικό βίντεο από τις σπηλιές!

Υποβρύχιο βίντεο από την παραλία Ξύγκια στις σπηλιές !!!

Κυριακή, 24 Ιουλίου 2011

Ζάκυνθος !!! Photo by zouzounews

Το zouzounews από την πανέμορφη Ζάκυνθο !!!

Σάββατο, 23 Ιουλίου 2011

Ένα ξεχωριστό κοσμικό δακτυλίδι, τυλίγει τον Γαλαξία μας !!!

Η ύπαρξη ενός δακτυλιδιού αερίου και σκόνης στο κέντρο του Γαλαξία μας, ήταν γνωστή εδώ και καιρό στους επιστήμονες, που μέχρι σήμερα είχαν καταφέρει να εντοπίσουν μόνο μικρά, αποσπασμένα τμήματα της.
Το Herschel, διαστημικό παρατηρητήριο της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος, με την συνεργασία της Nasa, κατάφερε για πρώτη φορά να καταγράψει ολόκληρη την κοσμική δομή  (στην φωτογραφία ESA/NASA/JPL-Caltech).
Το "κοσμικό δακτυλίδι", είναι ουσιαστικά ένα πυκνό νεφέλωμα παγωμένων αερίων και σκόνης, το οποίο έχει σχήμα λωρίδας και έκταση 600 ετών φωτός! Τα θερμότερα αέρια και η σκόνη εμφανίζονται με μπλε χρώμα στην παραπάνω εικόνα, ενώ τα ψυχρότερα υλικά είναι κόκκινα.

Το δαχτυλίδι, που αποτυπώνεται με κίτρινο χρώμα, είναι κατασκευασμένο από αέριο και σκόνη σε θερμοκρασία μόλις 15 βαθμούς πάνω από το απόλυτο μηδέν. Οι φωτεινές περιοχές είναι πυκνότερες, και περιλαμβάνουν στο εσωτερικό τους μερικές από τις πιο ενεργές τοποθεσίες σχηματισμού νέων αστεριών στο γαλαξία μας.
Ένα από τα στοιχεία που εντυπωσίασαν τους επιστήμονες είναι το γεγονός ότι το κέντρο του δακτυλιδιού δεν συμπίπτει - όπως θα αναμενόταν- με το κέντρο του γαλαξία. Ο καθηγητής Bruce Swinyard, του Εργαστηρίου Rutherford Appleton, εξήγησε ότι η ανακάλυψη αυτή έχει ενθουσιάσει την επιστημονική κοινότητα η οποία προσπαθεί τώρα να αποκρυπτογραφήσει την σπάνια μορφή και τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά του κοσμικού δακτυλιδιού.
Μπορείτε να το δείτε και στην σχετική σελίδα του Herschel
 pyles.tv

Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2011

Επιλεκτική χρεοκοπία και με τη στήριξη της Ευρώπης !!! (video)

Ολοκληρώθηκε η Σύνοδος Κορυφής της Ευρωζώνης με επίκεντρο την Ελλάδα με τους Ευρωπαίους ηγέτες να εγκρίνουν το κείμενο της συμφωνίας. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες εμμένουν στο γεγονός πως επετεύχθη συμφωνία αποφεύγοντας να χρησιμοποιήσουν τον όρο επιλεκτική χρεοκοπία.

Οι ηγέτες της ζώνης του ευρώ κατέληξαν σε συμφωνία μετά από μια κρίσιμη σύνοδο για την επίλυση της κρίσης στην Ελλάδα, ανακοίνωσε απόψε στις Βρυξέλλες ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Χέρμαν βαν Ρομπάι.

Στα 109 δισ. ευρώ προσδιορίζεται το ύψος του νέου προγράμματος οικονομικής βοήθειας προς στην Ελλάδα, ενώ στα 37 δισ. η συμμετοχή των ιδιωτών.
"Η ανακοίνωση των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της ευρωζώνης και των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων εγκρίθηκε", αναφέρει στον λογαριασμό του στο Twitter ο βαν Ρομπάι.

Το σχέδιο που συζητείτο οδηγεί μεν σε υποβάθμιση της Ελλάδας σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας, αλλά το γεγονός ότι είναι πλέον σύμφωνος και ο Πρόεδρος της ΕΚΤ Ζαν-Κλοντ Τρισέ, σημαίνει ότι έχουν προβλεφθεί τα συνοδευτικά μέτρα που θα αποτρέψουν μια αναταραχή στις αγορές της ευρωζώνης.
"Θα βοηθήσουμε την Ελλάδα να προχωρήσει σε σειρά δομικών αλλαγών", τόνισε χαρακτηριστικά.

Το σχέδιο των Συμπερασμάτων που βρισκόταν επί τάπητος της έκτακτης συνεδρίασης των ηγετών της ευρωζώνης προέβλεπε την επιμήκυνση στα 15 έτη του χρόνου αποπληρωμής των δανείων των χωρών της ευρωζώνης προς την Ελλάδα, καθώς και τη μείωση του επιτοκίου στο 3,5%.
Στο σχέδιο προβλέπεται από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) η άνευ προηγουμένου δυνατότητα της επαναγοράς του δημόσιου χρέους από τους επενδυτές στις αγορές.

Συμφωνήθηκε επί της ουσίας η παρέμβαση του EFSF στη δευτερογενή αγορά ομολόγων, με την προϋπόθεση της έγκρισης της ΕΚΤ.
Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο, οι πιστώτριες τράπεζες της Ελλάδας υποσχέθηκαν σήμερα να συνεισφέρουν με ποσό ύψους 54 δισεκατομμυρίων ευρώ για περίοδο τριών ετών, και 135 δισεκατομμυρίων δολαρίων για περίοδο δέκα ετών, σε ένα νέο σχέδιο βοήθειας για της χώρα αυτή,

Αυτή η ένωση τραπεζών αναφέρει σε ανακοίνωσή της που κυκλοφόρησε στην Ουάσινγκτον ότι θα κάνει μια προσφορά για την παροχή χρηματοδότησης στην Αθήνα "54 δισ. ευρώ από τα μέσα του 2011 έως τα μέσα του 2014, και συνολικά 135 δισ. ευρώ από τα μέσα του 2011 έως το τέλος του 2020".

βασικά σημεία του πακέτου για την Ελλάδα αφορούν:
*Ανάκαμψη μέσω ενός "σχεδίου Μάρσαλ"
*Μείωση των επιτοκίων
*Επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής
*Εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα μόνο στη περίπτωση της χώρας μας

περισσότερα: news247.gr


Ρομπάϊ Βρυξέλλες by fon1972

Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2011

Η εξαφάνιση των αρπακτικών ό,τι χειρότερο για το περιβάλλον !!!

Η παγκόσμια παρακμή των μεγάλων θηρευτών, όπως ο λύκος, οι καρχαρίες και τα αιλουροειδή, ανατρέπει τις οικολογικές ισορροπίες με απρόβλεπτους τρόπους και τελικά πλήττει και τον άνθρωπο, προειδοποιεί μεγάλη μελέτη στο περιοδικό Science.

Η ερευνητική ομάδα, αποτελούμενη από επιστήμονες 22 ιδρυμάτων σε έξι χώρες, εκτιμά μάλιστα ότι «η απώλεια των κορυφαίων θηρευτών είναι η ανθρώπινη επίδραση με τις μεγαλύτερες επιπτώσεις στον φυσικό κόσμο».
 

Επικεφαλής της μελέτης ήταν ο Τζέιμς Έστες, καθηγητής Οικολογίας και Εξέλιξης στο Πανεπιστήμιο της Σάντα Κρους. Ο ερευνητής σχολίασε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι μέχρι σήμερα οι οικολογικές έρευνες έδιναν έμφαση στη βάση του τροφικού πλέγματος, αγνοώντας τα αρπακτικά στην κορυφή:

«Εξετάζοντας τα οικοσυστήματα από τη βάση προς την κορυφή, οι επιστήμονες και όσοι διαχειρίζονται τους φυσικούς πόρους εστιάζονταν μόνο στο μισό μιας πολύ περίπλοκης εξίσωσης».


»Τα ευρήματά μας δείχνουν ότι οι καταναλωτές στην κορυφή του τροφικού πλέγματος έχουν τεράστια επίδραση στη δομή, τη λειτουργία και τη βιοποικιλότητα των περισσότερων φυσικών οικοσυστημάτων» δήλωσε.


Η μελέτη παραθέτει μια σειρά παραδειγμάτων:
 

Στην αμερικανική πολιτεία της Γιούτα, η μείωση των πούμα οδήγησε σε εκρηκτική αύξηση του πληθυσμού των ελαφιών. τα οποία βοσκούν τώρα περισσότερη βλάστηση, αλλάζοντας τη φυσική ροή των ποταμών και μειώνοντας τη βιοποικιλότητα.
 

Στην Αφρική, η απώλεια των λιονταριών και των λεοπαρδάλεων λόγω της λαθροθηρίας προκαλεί αύξηση των μπαμπουίνων, οι οποίοι μεταδίδουν παράσιτα του πεπτικού στους γειτονικούς ανθρώπινους πληθυσμούς.
 

Στους ωκεανούς, η εντατική αλιεία αφήνει λιγότερα ψάρια και κριλ για τις όρκες, αναγκάζοντάς τες να κυνηγούν περισσότερες φώκιες και θαλάσσια λιοντάρια.
 

Η μελέτη εκτιμά ακόμα ότι η απώλεια μεγάλων θηρευτών ήταν πιθανότατα σημαντικός παράγοντας στη εκδήλωση πανδημιών και τη μεταβολή των ισορροπιών σε φυσικά οικοσυστήματα.
 

Οι ερευνητές δηλώνουν ακόμα ότι συμφωνούν με την εκτίμηση ότι η Γη βρίσκεται σήμερα στο μέσο της έκτης μαζικής εξαφάνισης ειδών, η οποία σίγουρα οφείλεται αποκλειστικά στην ανθρώπινη δραστηριότητα.
irenepan.posterous.com

www.ifmedia.gr

Κύπρος: Η στιγμή της έκρηξης στη ναυτική βάση !!! (video)

Βίντεο ντοκουμέντο, στο οποίο καταγράφoνται καρέ - καρέ οι αναφλέξεις πυρομαχικών, που προηγήθηκαν της τραγωδίας στη Ναυτική Βάση στο Μαρί της Κύπρου, παρουσίασε το κυπριακό κανάλι "Σίγμα".

Στο βίντεο, που προέρχεται μέσα από περιπολικό, διακρίνεται και το μοιραίο όχημα της πυροσβεστικής υπηρεσίας να προσεγγίζει το σημείο.

Οι εκρήξεις που σημειώθηκαν, σκορπώντας το θάνατο σε 13 ανθρώπους και τραυματίζοντας δεκάδες άτομα, προκάλεσαν τρόμο, γεγονός που διακρίνεται και από τις συνομιλίες των αστυνομικών που κατευθύνονται στο σημείο. 

Συγκλονιστικό βίντεο από την τραγωδία Sigma Live by fon1972
www.cosmo.gr

Κατηγορούμενη η Τουρκία για τον ναό της Αγίας Σοφίας !!!

Επιτέλους μετά από 537 χρόνια βρέθηκε ένας Ελληνοαμερικανός πολιτικός ο σημερινός...
πρόεδρος της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης κ. Κρις Σπύρου να ανακαινίσει το θέμα της λειτουργίας του ναού της Αγίας  Σοφίας στην  Κωνσταντινούπολη.

Για πρώτη φορά στην Ιστορία του Τουρκικού κράτος η πολιτική Ερντογάν θα καθίσει στο σκαμνί της ευρωπαϊκής δικαιοσύνης για την υπόθεση της Αγίας Σοφίας.


Στη σημερινή συνέντευξη τύπου ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ενορίας της Αγίας Σοφίας κ. Κρις Σπύρου ήταν ξεκάθαρος: “ Στο σκαμνί της ευρωπαϊκής δικαιοσύνης θα δοθεί η ευκαιρία στον πρωθυπουργό της Τουρκίας κ. Ερντογάν να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.Να δικαιολογήσει γιατί η θεία λειτουργιά στην Αγία Σοφία αποτελεί προκλητική ενέργεια που υπονομεύει το δημόσιο νόμο και τη δημόσια τάξη στην Τουρκία”.

Αφορμή να οδηγηθούν τα πράγματα σε αυτό το σημείο ήταν όταν στις 22 Δεκεμβρίου του 2005 ανακοινώθηκε στην Αμερική η δημιουργία της Παγκόσμιας Ενορίας της Αγίας Σοφίας .

Σκοπός αυτής της κίνησης ήταν να επανέλθει η μεγάλη εκκλησία της Αγίας του Θεού Σοφίας στην αρχική της υπόσταση ως ορθόδοξη χριστιανική εκκλησία ,όπως ακριβώς καθαγιάσθηκε το 537 μ.χ , πριν από 1474 χρόνια .


Εκθέτουν είδη υγιεινής οι Τούρκοι

Δηλαδή τι το ποιο αυτονόητο η συγκεκριμένη εκκλησία να λειτουργείται , να αγιάζεται από τους πιστούς και να σταματήσει να είναι οίκος εμπορίου.
 
Ο κ. Σπύρου στη σημερινή συνέντευξη τύπου κατήγγειλε τις τουρκικές αρχές λέγοντας : “ Έχουν μετατρέψει τη Μητέρα Εκκλησία των Εκκλησιών από χώρο λατρείας σε πασαρέλα μόδας, σε τόπο λαϊκού παζαριού και σε εκθετήριο ειδών υγιεινής”.


Το αποκορύφωμα όμως από τις τουρκικές αρχές ήρθε όταν ο κ. Σπύρου ζήτησε να επισκεφθεί πέρυσι στις 16 Σεπτεμβρίου με ορθοδόξους χριστιανούς την Αγία Σοφία και να τελέσουν τη θεία λειτουργία.


Η προκλητική απάντηση του Τούρκου πρέσβη στην Αθήνα Χασάν Γκογκούς που ενήργησε κατόπιν εντολών -από ότι μάθαμε -του κ. Ερντογάν θα μείνει ιστορική : « Θα επιθυμούσα να σας επιστήσω τη προσοχή στο γεγονός ότι η πρόθεση σας να τελέσετε θεία λειτουργία στο Μουσείο της Αγίας Σοφίας θεωρείται προκλητική ενέργεια που υπονομεύει το δημόσιο νόμο και τη δημόσια τάξη στην Τουρκία , και όπως ισχύει σε κάθε δημοκρατική χώρα , τέτοιες ενέργειες δεν θα επιτραπούν».


Αυτή είναι η δημοκρατία σήμερα στην Τουρκία .

Τελικά η απαγόρευση εισόδου στην Τουρκία και η απαγόρευση τέλεσης θείας λειτουργιάς στον ιερό ναό της Αγίας του Θεού Σοφίας από την τουρκική κυβέρνηση αποτέλεσαν το κύριο αίτιο προσφυγής της παγκόσμιας ενορίας της Αγίας Σοφίας στο ευρωπαϊκό δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Στρασβούργο.
Στις 10 Μαρτίου του 2011 οι νομικοί σύμβουλοι της Παγκόσμιας Ενορίας Αχιλλέας Δημητριάδης και Κώστας Παρασκευάς γνωστοί από τις επιτυχίες τους ενώπιον του ευρωπαϊκού δικαστηρίου στις υποθέσεις της κυρίας Τίνας Λοϊζίδου στα κατεχόμενα της Κύπρου και της οικογένειας Φωκά στην Κωνσταντινούπολη κατέθεσαν την προσφυγή στο ευρωπαϊκό δικαστήριο που η Τουρκία είναι μέλος.


Αξίζει να σημειώσουμε ότι στη σημερινή συνέντευξη τύπου ήταν παρόντες και οι δύο δικηγόροι όπου ο κ. Δημητριάδης κατήγγειλε την απαράδεκτη στάση των τουρκικών άρχων και σε συγκεκριμένα πρόσφατο ταξίδι του στην Κωνσταντινούπολη – ενώ πηγαινοερχότανε παλιότερα χωρίς πρόβλημα- μετά τη προσφυγή που έκανε του απαγόρευσαν την είσοδο στη χώρα.

Αυτή είναι η Δημοκρατία του Ερντογάν που επιθυμεί με την πολιτική του να μας καθορίζει τα θρησκευτικά μας δικαιώματα.


Επιτέλους θα ξυπνήσουν οι ραγιάδες Έλληνες;
www.pameevros.gr/

Ελευσίνα: Ρύπανση από βύθιση πλωτής δεξαμενής

Η Λιμενική Αρχή Ελευσίνας, στις 15/07/2011, ενημερώθηκε από εκπρόσωπο της εταιρείας «Ναυπηγεία Ελευσίνας Α.Ε.» ότι κατά την διάρκεια πόντισης της πλωτής δεξαμενής, προκειμένου να εισέλθει σε αυτήν το Φ/Γ «MSC MARIA LAURA» σημαίας Παναμά για δεξαμενισμό, λόγω βλάβης, αυτή βυθίστηκε εξ’ ολοκλήρου.


Αρχικά δεν είχε παρατηρηθεί ρύπανση του θαλασσίου περιβάλλοντος.


Ωστόσο, τις μεσημβρινές ώρες στις 19/07/2011, εντοπίστηκαν διάσπαρτες μικροποσότητες ιριδισμών, εντός φράγματος, το οποίο είχε τοποθετηθεί προληπτικά από τα Ναυπηγεία Ελευσίνας.


Τις μεσημβρινές ώρες της Τετάρτης, διαπιστώθηκε διαρροή μαύρων πετρελαιοειδών από την βυθισμένη πλωτή δεξαμενή, με αποτέλεσμα ρύπανση της θάλασσας περίπου 400τ.μ. διάσπαρτων κηλίδων, εντός του φράγματος.


Άμεσα ανατέθηκαν εργασίες απορρύπανσης από τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, σε ιδιωτική εταιρεία, ενώ μικροποσότητες πετρελαιοειδών διέφυγαν από το πλωτό φράγμα, πιθανόν λόγω υπόγειων θαλάσσιων ρευμάτων και οδηγήθηκαν εκτός φράγματος στην παραπλήσια εγκατάσταση Ναυπηγεία PRIVATSEA, όπου γίνονται εργασίες απορρύπανσης.
www.newscode.gr

Ομαδική μήνυση πολιτών για τα χημικά !!!


Συλλογική μήνυση κατέθεσαν τη Δευτέρα στην Εισαγγελία Αθηνών 126 πολίτες και 150 μάρτυρες, σε σχέση με τα γεγονότα που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων και των μεγάλων, μαζικών διαδηλώσεων στις 15, 28, 29 Ιουνίου 2011 στο Σύνταγμα...

Η μήνυση στρέφεται κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή, του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου, των Εισαγγελικών Λειτουργών που τελούσαν σε υπηρεσία στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ, του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Ελ. Οικονόμου, του προϊσταμένου και των μελών του Τμήματος Επιχειρήσεων της Διεύθυνσης Γενικής Αστυνόμευσης, του προϊσταμένου και των μελών της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης, των αστυνομικών των διμοιριών των ΥΑΤ, ΥΜΕΤ, ΔΙ.ΑΣ. και ΔΕΛΤΑ που τελούσαν σε υπηρεσία κατά τις ημερομηνίες 15, 28, 29 Ιουνίου 2011 καθ' όλη τη διάρκεια των γενικών απεργιών και μαζικών διαδηλώσεων στην πλατεία Συντάγματος, των πέριξ αυτής πέραν αλλά και μακράν της πλατείας δρόμων και περιοχών και κατά παντός υπευθύνου που έδωσε εντολή για τις πράξεις που περιγράφονται στη μήνυση ή που με οποιονδήποτε τρόπο συνέδραμε τους ανωτέρω δράστες.
Οι 126 πολίτες - μηνυτές, άνθρωποι κάθε ηλικίας - προσήλθαν το πρωί της Δευτέρας στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων και συζήτησαν για τη διαδικασία της υποβολής της μήνυσής τους, ενημερώθηκαν σχετικά από τους δικηγόρους - μέλη της ομάδας νομικής υποστήριξης Συντάγματος, οι οποίοι είναι και μηνυτές και συνέταξαν τη μήνυση και στη συνέχεια προσήλθαν στην Γραμματεία της Εισαγγελίας του κτιρίου 16 για την κατάθεση της.

Οι μηνυτές αναφέρουν πως μέχρι και σήμερα τέτοιες μηνύσεις από θύματα αστυνομικής και κρατικής καταστολής απορρίπτονται, «κατόπιν μεροληπτικής διερεύνησης, με το πρόσχημα ότι οι δράστες δεν μπορούν να εντοπιστούν, παρόλο που είναι κρατικοί λειτουργοί».

Όπως τονίζουν οι ίδιοι, «με την κίνησή μας αυτοί ελπίζουμε αυτή τη φορά, μετά την παγκόσμια κατακραυγή για την κρατική καταστολή των 15,28,29/6/2011, οι εισαγγελικοί και δικαστικοί λειτουργοί να διερευνήσουν τις καταγγελίες μας με αμεροληψία, ώστε οι υπεύθυνοι και υπαίτιοι των καταγγελλομμένων πράξεων επιτέλους να τιμωρηθούν!». 
dete.gr

Ξημερώνει η πιο κρίσιμη μέρα για την Ελλάδα και το ευρώ !!!

Με τη Γερμανίδα Καγκελλάριο κυρία Α. Μέρκελ θα συναντηθεί ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου στις 12.00 το μεσημέρι της Πέμπτης, 2 μόλις ώρες πριν από την έναρξη της κρίσιμης έκτακτης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.

Στο μεταξύ στις το βράδυ της Τετάρτης ολοκληρώθηκε η συνάντηση που είχαν ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο στις Βρυξέλλες.

Μετά τη συνάντηση δεν έγιναν δηλώσεις, πριν από τη συνάντηση ωστόσο, ο κ. Παπανδρέου είχε καταστήσει σαφές ότι η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής της Πέμπτης θα πρέπει να οδηγήσει σε συγκεκριμένη λύση για την αντιμετώπιση του προβλήματος βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.

Σύμφωνα με ελληνικές διπλωματικές πηγές ο πρωθυπουργός εξέθεσε τις ελληνικές θέσεις στον πρόεδρο της Επιτροπής, υπογραμμίζοντας την ιδιαίτερη σημασία που έχει για την Ελλάδα η βιωσιμότητα του ελληνικού δημοσίου χρέους, η ρευστότητα των τραπεζών και η σταδιακή μείωση του άχθους για τους πολίτες.
www.blog.gr

Απολίθωμα εντόμου ηλικίας 145 εκατ. ετών !!!

Γερμανοί επιστήμονες από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Στουτγάρδης ανακάλυψαν απολιθώματα εντόμων της Κάτω Κρητιδικής Περιόδου στη Νότια Αμερική ηλικίας 145,5 εκατομμυρίων ετών!

Οι ερευνητές Arnold H. Staniczek και Günter Bechly ονόμασαν τα απολιθώματα που εντόπισαν coxoplectoptera και τα αποτελέσματα των μελετών τους δημοσιεύονται στο επιστημονικό περιοδικό «Insect Systematics & Evolution», που προσπαθούν να μελετήσουν περαιτέρω την εξέλιξη των εντόμων.
 
Τα απολιθώματα που βρέθηκαν ανήκουν σε ένα είδος που έχει εξαφανιστεί, με χαρακτηριστικό λεπτό σώμα, πολύ κοντά πίσω φτερά και μεγάλη κοιλιά. Ζουν το πολύ τρεις ημέρες και είναι μία από τις αγαπημένες τροφές των ζώων που κατοικούν σε ποτάμια γλυκού νερού.
 www.newsbeast.gr

Η Google προειδοποιεί για malware στον υπολογιστή !!!

Αν κάποια στιγμή δείτε στη μηχανή αναζήτησης της Google το μήνυμα "ο υπολογιστής σας μπορεί να είναι μολυσμένος από malware", μάλλον θα πρέπει να το λάβετε σοβαρά υπ' όψιν. Σε αντίθεση με τα ψευδή μηνύματα των υποτιθέμενων antivirus, η προειδοποίηση της Google έχει βάση.

Η εταιρεία ανακάλυψε πρόσφατα κάποια κυκλοφοριακά μοτίβα που συναντώνται στην περίπτωση ενός συγκεκριμένου malware. Το εν λόγω κακόβουλο λογισμικό κατευθύνει την κυκλοφορία μέσα από συγκεκριμένους proxies. Σε περίπτωση που η μηχανή της Google αντιληφθεί ότι το αίτημα έρχεται από αυτούς τους servers, ενημερώνει το χρήστη ότι κάτι δεν πάει καλά.

Η Google προσφέρει και οδηγίες για την αφαίρεση του malware, κάτι πολύ χρήσιμο στα εκατομμύρια των χρηστών του Internet που δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία.

Πηγή: zdnet 
e-pcmag.gr

Κινέζικη παραλία έγινε καταπράσινη !!! (video)

Τα φύκη μετέτρεψαν την ακτή της κινεζικης πόλης Quingdao σε καταπράσινο «λιβάδι»…

Δείτε το παράξενο φαινόμενο και την αντίδραση των λουόμενων.
www.otherside.gr/

Η χορογραφία ενός υφάσματος !!!Ένα λεπτό κόκκινο ύφασμα πετάει συνεχώς μέσα και έξω από μία δίνη αέρα.

www.piperies.gr

60.000 θαυμαστές των Bon Jovi στη συναυλία της χρονιάς !!!

Περίπου 60.000 θαυμαστές της αμερικανικής ροκ συγκεντρώθηκαν στο ΟΑΚΑ, για να απολαύσουν ζωντανά στη σκηνή τους Bon Jovi, οι οποίοι μετρούν κοντά 30 χρόνια δυναμικής παρουσίας στα παγκόσμια μουσικά δρώμενα.

Παιδιά, έφηβοι και φαν μεγαλύτερης ηλικίας, που περίμεναν δεκαετίες για αυτή τη συναυλία είχαν αρχίσει να προσέρχονται αρκετά πριν ανοίξουν οι πύλες του ΟΑΚΑ, ενώ αρκετοί ήταν και εκείνοι, που είχαν «στρατοπεδεύσει» με υπνόσακους από νωρίς το πρωί.


Το άνοιγμα της συναυλίας έκαναν το ελληνικό συγκρότημα «Brothers in plugs», αποτελούμενο από τα αδέλφια Αρωνίδη, και το δανέζικο «The Breakers».


Η είδηση για τον ερχομό των Βon Jovi για πρώτη φορά στην Ελλάδα και η πολυαναμενόμενη συναυλία τους στο Ολυμπιακό Στάδιο, στις 20 Ιουλίου, έκανε από την πρώτη στιγμή αρκετούς τους φανατικούς του συγκροτήματος να σπεύσουν να προμηθευτούν γρήγορα το μαγικό χαρτάκι για την είσοδο.


Τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν τους δύο τελευταίους μήνες του 2010.


Το βράδυ της Τρίτης, δύο από τα μέλη του συγκροτήματος, ο κιθαρίστας
Ρίτσι Σαμπόρα και ο ντράμερ Τίκο Τόρες επισκέφθηκαν το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης.
www.tovima.gr

Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2011

Σαν σήμερα - Carlos Santana !!!

Ο Κάρλος Σαντάνα (Carlos Santana) είναι διάσημος Μεξικανός κιθαρίστας της ροκ κυρίως μουσικής. Θεωρείται ένας από τους σπουδαιότερους του είδους του.

Ο Κάρλος Σαντάνα γεννήθηκε στις 20 Ιουλίου 1947 στο Αουτλάν ντε Ναβάρο του Μεξικού. Έμαθε να παίζει βιολί στην ηλικία των 5 ετών και κιθάρα στην ηλικία των 8 ετών. Αργότερα, η οικογένειά του μετακόμισε στην Τιχουάνα, ενώ αργότερα στο Σαν Φρανσίσκο. Εκεί είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει ένα από τα ινδάλματά του, τον Μπι Μπι Κινγκ, ενώ γνώρισε διάφορα μουσικά κινήματα, όπως την Τζαζ και την φολκ. 

Το 1969, το συγκρότημά του Σαντάνα έβγαλε τον πρώτο του, ομώνυμο δίσκο του, που έγινε τεράστια εμπορική επιτυχία. Την ίδια χρονιά το συγκρότημα συμμετέχει στο Φεστιβάλ του Γούντστοκ, το οποίο θεωρείται το πιο επιτυχημένο μουσικό φεστιβάλ. Ύστερα ακολουθούν πολλοί εμπορικά επιτυχημένοι δίσκοι, όπως ο δίσκος Amigos που περιέχει την πολύ μεγάλη επιτυχία τους, Europa. 
Τη δεκαετία του 1990, ωστόσο, οι πωλήσεις δίσκων του συγκροτήματος έπεσαν κατά πολύ, και έτσι το συγκρότημα αναγκάστηκε να επενδύσει σε νεότερους καλλιτέχνες. Το αποτέλεσμα ήταν ο δίσκος Supernatural, ο οποίος ήταν ο πιο επιτυχημένος του συγκροτήματος, με 15 εκατομμύρια δίσκους μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες. 

Τέλος, το 2005, το συγκρότημα βγάζει τον τελευταίο του, προς το παρόν, δίσκο All That I Am, με συμμετοχές καλλιτεχνών όπως ο Στίβεν Τάιλερ των Aerosmith.
κείμενο: el.wikipedia.org

Η Google αφιερώνει στο Γκρέγκορ Γιόχαν Μέντελ (Gregor Mendel) !!!

Ο Γκρέγκορ Γιόχαν Μέντελ (Gregor Mendel) γεννήθηκε στις 20 Ιουλίου 1822 στην πόλη Χάιντσεντορφ της τότε Αυστροουγγρικής Αυτοκρατορίας ήταν ένας Αυστριακός μοναχός, γνωστός για τις μελέτες που πραγματοποίησε σχετικά με τους μηχανισμούς της κληρονομικότητας χαρακτηριστικών στα φυτά. 

Συχνά αναφέρεται και ως ο "πατέρας της Γενετικής", λόγω της σημασίας που είχαν οι νόμοι της Μεντελικής κληρονομικότητας και για τη μελέτη της κληρονομικότητας στα υπόλοιπα είδη, συμπεριλαμβανομένου και του ανθρώπου. 

Με τον όρο Μεντελική (ή Μεντελιανή) κληρονομικότητα εννοούμε μια σειρά νόμων που επιχειρούν να περιγράψουν τη μετάδοση κληρονομικών χαρακτηριστικών από γενιά σε γενιά. Οι νόμοι αυτοί διατυπώθηκαν για πρώτη φορά το 1864 από τον βοτανολόγο και μοναχό Γκρέγκορ Μέντελ (Gregor Mendel), γι' αυτό είναι γνωστοί και ως νόμοι του Μέντελ

Οι νόμοι του Μέντελ αποτελούν την πρώτη εμπεριστατωμένη διαπραγμάτευαση του ζητήματος της κληρονομικότητας και ταυτόχρονα τον πυρήνα ιδεών της κλασικής γενετικής. 

Η αναγνώριση του επιστημονικού έργου του Μέντελ πραγματοποιήθηκε στις αρχές του 20ου αιώνα, δύο δεκαετίες μετά το θάνατό του.
el.wikipedia.org

Σαν σήμερα - Παύλος Σιδηρόπουλος !!!

Ο Παύλος Σιδηρόπουλος γεννήθηκε στις 20 Ιουλίου του 1948 στην Αθήνα. Ήταν δισέγγονος του Αλέξη Ζορμπά και ανιψιός της γνωστής ποιήτριας Έλλης Αλεξίου. Σ' αυτές τις δύο διαφορετικές του ρίζες έβλεπε την αιτία της συνύπαρξης σ' αυτόν του ρόκερ και του σκεπτικιστή.

Η μουσική του πορεία ξεκινά το 1970 από τη Θεσσαλονίκη, όπου σπουδάζει Μαθηματικός στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Εκεί γνωρίζει τον Παντελή Δεληγιαννίδη, με τον οποίο δημιουργούν το ντουέτο «Δάμων και Φιντίας». Μαζί κυκλοφορούν τον δίσκο 45 στροφών «Το ξέσπασμα / Ο κόσμος τους» και συμμετέχουν στη συλλογή «Ζωντανοί στο κύτταρο». Από το 1972 έως το 1974 ενσωματώνονται στα «Μπουρμπούλια». Καρπός αυτής της συνεργασίας είναι το 7ινστο «Ο Ντάμης ο σκληρός». 

Εν μέσω δικτατορίας, το σχήμα διαλύεται και τα «Μπουρμπούλια» ακολουθούν τον Διονύση Σαββόπουλο. Ο Παύλος Σιδηρόπουλος επιλέγει να συνεργαστεί με τον Γιάννη Μαρκόπουλο και συμμετέχει ως τραγουδιστής σε τρεις δίσκους του: «Θεσσαλικός Κύκλος», «Μετανάστες» και «Οροπέδιο».

Το 1976 δημιουργεί, μαζί με τους Βασίλη και Νίκο Σπυρόπουλο, το γκρουπ «Σπυριδούλα» και κυκλοφορούν ίσως τον κορυφαίο δίσκο της ελληνικής ροκ δισκογραφίας, τον «Φλου». Και αυτό το σχήμα διαλύεται, αφήνοντας πίσω του έναν ολοκληρωμένο ροκ ήχο και μια σειρά συναυλιών.

Το 1979 ο Παύλος Σιδηρόπουλος δημιουργεί το σχήμα «Εταιρία Καλλιτεχνών», με αγγλικό στίχο, χωρίς όμως καμία δισκογραφική δουλειά. Την ίδια περίοδο κάνει και το κινηματογραφικό του ντεμπούτο, ως πρωταγωνιστής στην ταινία του Αντρέα Θωμόπουλου «Ο Ασυμβίβαστος», ενώ ο ίδιος ερμηνεύει και το soundtrack της ταινίας, τραγούδια του οποίου αποτελούν κάποια από τα πλέον γνωστά του, όπως το «Να μ' αγαπάς». Επίσης, συμμετέχει στην ταινία «Αλδεβαράν» με πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Πουλικάκο, η οποία προβλήθηκε μόνο στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Στη μικρή καριέρα του ως ηθοποιός περιλαμβάνεται και μια τηλεοπτική εμφάνιση στο σήριαλ του Κώστα Φέρρη «Οικογένεια Ζαρντή», που προβλήθηκε στην ΕΡΤ-1.


Η συνεχής αλλαγή συνεργατών σταματάει το 1980. Ο Παύλος Σιδηρόπουλος καταλήγει σ' ένα σχήμα, τους «Απροσάρμοστους», που με λίγες αλλαγές παίζει μαζί τους μέχρι το τέλος. Το 1982 κυκλοφορεί ο δίσκος «Εν Λευκώ», ο οποίος αντιμετώπισε προβλήματα λογοκρισίας για 3 κομμάτια, για προτροπή στη χρήση ναρκωτικών και για προσβολή της δημοσίας αιδούς. Το 1985 κυκλοφορεί σε παραγωγή Δημήτρη Πουλικάκου το δίσκο «Zorba the freak» και το 1989 το «Χωρίς Μακιγιάζ» που είναι ζωντανά ηχογραφημένος στο «Μετρό».

Το 1990 ο Παύλος Σιδηρόπουλος αντιμετωπίζει προβλήματα με το δεξί του χέρι που προφανώς από κάποιο πρόβλημα στα αγγεία παραλύει. Στις 6 Δεκεμβρίου της ίδιας χρονιάς, βρίσκεται νεκρός στο πατρικό του σπίτι, μετά από υπερβολική δόση ηρωίνης.

Οι Bon Jovi σήμερα στο ΟΑΚΑ !!!

Οι Bon Jovi, ένα από τα δημοφιλέστερα Ροκ - Ποπ συγκροτήματα του πλανήτη, έρχονται για πρώτη φορά στη χώρα μας, σήμερα Τετάρτη, 20 Ιουλίου. 

Τα (μεγάλα πια) παιδιά από το New Jersey, φροντίζουν για τη διασκέδαση μας για περισσότερα από είκοσι χρόνια. Με τη μουσική τους, μας συνοδεύουν ακόμα στα πάρτι, στα κλάμπ ή στις μοναχικές μας ακροάσεις. Και εμείς τους το ανταποδίδουμε, όπως προκύπτει και από τον αριθμό των πωλήσεων των άλμπουμ τους όλα αυτά τα χρόνια, που υπολογίζεται σε πολλά εκατομμύρια, παγκοσμίως.

Ήρθε όμως η ώρα για τους οπαδούςτου συγκροτήματος να αφήσουν κατά μέρος τους δίσκους και τα cd. Γιατί σήμερα Τετάρτη (20/7), τραγούδια όπως τα: "You Give Love A Bad Name", "Livin' On A Prayer", "Wanted Dead Or Alive", θα ακουστούν ζωντανά από το συγκρότημα, στο Ολυμπιακό Στάδιο (ΟΑΚΑ).

   
Οι πόρτες ανοίγουν για το κοινό στις 18:00. Οι τιμές των εισιτηρίων ξεκινούν από 60 και φτάνουν τα 250 €.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: www.eleventickets.gr


Τους Bon Jovi θα προϋπαντήσουν με τις μελωδίες τους οι: Brothers in Plugs και The Brakers, που θα «ανοίξουν» τη σκηνή.
nature.ert.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...