Σαν σήμερα - Eminem !!!

Ο Μάρσαλ Μπρους Μάδερς (Marshall Bruce Mathers III) (γεννήθηκε στις 17 Οκτωβρίου, 1972), πιο γνωστός με το καλλιτεχνικό όνομα Eminem από την προφορά των αρχικών του ονόματός του, έχει βραβευτεί με Όσκαρ και πολλαπλά Γκράμι για την πολυδιάστατη δράση του στην Αμερικανική σόουμπιζ (ως ράπερ, παραγωγός μουσικής και περιστασιακός ηθοποιός).


Ανακαλύφθηκε από τον ράπερ και παραγωγό Dr. Dre και υπέγραψε με την εταιρία του, Aftermath Entertainment. Μέχρι σήμερα, έχει πουλήσει πάνω από 70 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως και έχει τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών μεταξύ των καλλιτεχνών ραπ. 
Κατέχει επίσης, σύμφωνα με το βιβλίο Γκίνες, το ρεκόρ σε πωλήσεις την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας ενός δίσκου, καθώς το "The Marshall Mathers LP" πούλησε 1,7 εκατομμύρια αντίγραφα (ο Snoop Dogg με το "Doggystyle" είχε πουλήσει 1,5 εκατομμύρια αντίγραφα την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του).


Ο Eminem θεωρείται αξιόλογος επειδή έχει την ικανότητά να αλλάζει τον τόνο και το ύφος της φωνής του πολλές φορές μέσα σε ένα τραγούδι χωρίς να χάνει το ρυθμό, ενώ έχει διακριθεί και για την δεξιοτεχνία του στην σύνθεση μουσικής και στίχων.

Το Recovery είναι το έβδομο άλμπουμ του Αμερικανού ράπερ Έμινεμ.Κέρδισε το Βραβείο Grammy ως το καλύτερο ραπ άλμπουμ της χρονιάς 2010 και το τραγούδι "Not Afraid" βγήκε ως το καλύτερο σόλο τραγούδι της ραπ.Είναι το καλύτερο σε πωλήσεις άλμπουμ του 2010 καθώς πούλησε 5.7 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίος

Παρόλα αυτά είναι επίσης γνωστός για τους αντικρουόμενους και προσβλητικούς στίχους που περιβάλλουν τα τραγούδια του. Κριτικοί, όπως το GLAAD, κατακρίνουν τους στίχους του και τον ίδιο ως ομοφοβικό και μισογύνη, ενώ άλλοι υποστηρίζουν ότι προάγει τη βία μέσω της μουσικής του.
κείμενο:http://el.wikipedia.org

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)