Μαύρες σημαίες και απεργίες στα σχολεία - Εφεδρεία για δασκάλους και καθηγητές από Ιούνιο του 2012 !!!

Από το παράθυρο και μάλιστα την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή μπαίνει η προσθήκη στο πολυνομοσχέδιο. Χιλιάδες δάσκαλοι και καθηγητές που το καλοκαίρι συμπληρώνουν 33 χρόνια υπηρεσίας και είναι από 53 ετών και πάνω περνούν στην προσυνταξιοδοτική εφεδρεία.

 

Αυτό προέκυψε μέσα στο Σαββατοκύριακο στις τελευταίες συσκέψεις των στελεχών της κυβέρνησης όπου αποφασίστηκε πως οι δάσκαλοι και οι καθηγητές που έχουν εργαστεί στην ιδιωτική εκπαίδευση πριν από το 1983, θα έχουν τη δυνατότητα να "αναγνωρίσουν" την προϋπηρεσία τους καταβάλλοντας ένα χρηματικό ποσό για την "εξαγορά" των ενσήμων. Αναμένεται να εξαιρεθούν όσοι κατέχουν θέσεις προϊσταμένων.


Τι θα σημάνει αυτό σε μια περίοδο που έχουν παγώσει οι προσλήψεις;

Νέες συγχωνεύσεις σχολείων, αλλά και σαρωτικές μετατάξεις που οι πληροφορίες λένε πως δεν θα περιορίζονται εντός νομού.


Απαντούν με πολυήμερες απεργίες Δάσκαλοι-Καθηγητές

Δεν είναι μόνο η εφεδρεία, αλλά και το γεγονός ότι τα ήδη μικρά εισοδήματα πριν το μνημόνιο δασκάλων και καθηγητών έχουν φτάσει στο ναδίρ με τους νεοεισερχόμενους στο δημόσιο δασκάλους να έχουν αμοιβές της τάξης των 560 ευρώ το μήνα.

Έτσι ΟΛΜΕ κήρυξε την εβδομάδα αυτή, εβδομάδα δράσης και ζήτησε να αναρτηθούν μαύρες σημαίες στα σχολεία, ενώ προσανατολίζεται σε τριήμερη απεργία στις 24, 25 και 26 Οκτώβρη.

Στην Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) αντίστοιχα οι δυο μεγάλες συνδικαλιστικές παρατάξεις του ΠαΣοΚ και της Νέας Δημοκρατίας έχουν προτείνει 5νθημερες επαναλαμβανόμενες απεργίες στα δημοτικά σχολεία της χώρας. 


http://www.newsit.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)