Το Νότιο Σέλας από το διάστημα !!!

Μοναδικές εικόνες του Νότιου Σέλας έρχονται στο φως της δημοσιότητας από το Διεθνές Διαστημικό Σταθμό. Το βίντεο είναι τραβηγμένο στην Ανατολική Αυστραλία στις 11 Σεπτεμβρίου όταν από εκεί πέρασε ο σταθμός.

Ένα καταπληκτικό βίντεο από τον Διεθνές Διαστημικό Σταθμό που δείχνει το Νότιο Σέλας -Aurora Australis- έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Το βίντεο είναι τραβηγμένο στις 11 Σεπτεβριου όταν οι αστροναύτες πέρασαν από την περιοχή της Ανατολικής Αυστραλίας

Το φαινόμενο αυτό είναι από τα ωραιότερα που προσφέρει η Φύση σε ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων σε αιφνίδιες εμφανίσεις και με γρήγορες σχετικά μεταμορφώσεις

Επικρατέστερο χρώμα του Σέλαος είναι γενικά το λευκό. Όταν όμως παρατηρείται χρωματισμένο τότε το κόκκινο επικρατεί στο χαμηλότερο άκρο των ακτίνων που πέφτουν κάθετα, το πράσινο, στο ανώτερο και μεταξύ αυτών το κίτρινο που γρήγορα εξαφανίζεται.

Από τη φασματοσκοπική ανάλυση του φωτός των Σελάων παρατηρήθηκαν εντός του φάσματος αυτών 150 γραμμές από τις οποίες η φωτεινότερη και σταθερότερη ανήκει στο στοιχείο κρυπτόν ως και στο Οξυγόνο και στο Άζωτο.
perierga.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)