Τοξικά απόβλητα από τη μαφία της Ιταλίας στο Ιόνιο !!!

Για τα επόμενα 300 χρόνια επιφυλάσσουν καταστροφική ρύπανση στις ελληνικές θάλασσες τα ραδιενεργά και τοξικά απόβλητα που απορρίπτονται παράνομα, από κυκλώματα του οργανωμένου εγκλήματος της Ιταλίας.


Ο Αντόνιο Περγκολίτζι, υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Νομοθεσίας της «Λεγκαμπιέντε», δηλώνει:…


«Η ιταλική μαφία, σε συνδυασμό με ασυνείδητους βιομήχανους και διαχειριστές εργοστασίων, δεν έπαψε ποτέ να συμπεριφέρεται στις θάλασσες σαν χωματερές. Δυστυχώς έχουμε βάσιμες υποψίες ότι αυτή η πρακτική συνεχίζεται ακόμα και σήμερα».


Η «Λεγκαμπιέντε» είχε κάνει λόγο για τουλάχιστον 40 ύποπτες εξαφανίσεις πλοίων, με ακόμα πιο ύποπτο φορτίο ήδη από τα τέλη της δεκαετίας του 1970. Τουλάχιστον επτά από αυτά τα ναυάγια βρίσκονται σε ελληνικά χωρικά ύδατα.


«Δυστυχώς πολλοί πολιτικοί, επιχειρηματίες και άτομα του οργανωμένου εγκλήματος έχουν συμφέρον από την αποσιώπηση της υπόθεσης. Επισήμως, η Δικαιοσύνη λέει ότι για τη διεξαγωγή οποιασδήποτε έρευνας απαιτείται ο εντοπισμός και η ανέλκυση ενός τέτοιου ναυαγίου. Αυτό βέβαια θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο αλλά και κοστοβόρο. Από την άλλη, δεν θα ήταν καθόλου δύσκολο αν εντοπίσει τις βιομηχανίες που παράγουν επικίνδυνα απόβλητα», λέει ο εκπρόσωπος της «Λεγκαμπιέντε».

Το ζήτημα είναι πως, ακόμη και η ύπαρξη παλαιών ναυαγίων στο βυθό του Ιονίου ενέχει σοβαρότατες προκλήσεις για το θαλάσσιο περιβάλλον.

 www.clopywrite.com
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)