Βιοδιυλιστήριο περιττωμάτων χρηματοδοτεί με $1,5 εκατ. ο Bill Gates !!!

Το ίδρυμα Bill και Melinda Gates απένειμε χρηματικό βραβείο ύψους 1,5 εκατ. δολαρίων για το πρόγραμμα κατασκευής μιας σύγχρονης μονάδας μετατροπής αστικών λυμάτων σε καύσιμα (Next-Generation Urban Sanitation Facility), στην πρωτεύουσα της Γκάνας, Άκκρα .

Η μονάδα θα αξιοποιήσει τις πλέον σύγχρονες βιοτεχνολογίες για μετατροπή των λυμάτων των αποχετεύσεων σε μεθάνιο και βιοκαύσιμα.

Ο επικεφαλής του σχεδίου Kartick Chandran, καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του Πανεπιστημίου Κολούμπια δήλωσε σχετικά πως «μέχρι στιγμής η εκμετάλλευση των συστημάτων υγιεινής και αποχέτευσης απαιτούσε πάρα πολλούς πόρους και ενέργεια με συνέπεια να μην είναι προσβάσιμη στον αναπτυσσόμενο κόσμο. Αυτό το πρόγραμμα θα μας επιτρέψει να αναπτύξουμε πρακτικές τεχνολογίες εφαρμόσιμες παγκοσμίως».

Φιλοδοξία των επικεφαλής του προγράμματος είναι το σχεδιαζόμενο βιοδιυλιστήριο να καταστήσει τα συστήματα αποχέτευσης ενεργειακές πηγές για τον αναπτυσσόμενο κόσμο και να συντελέσει τόσο στην ενεργειακή επάρκεια όσο και στη βελτίωση της ποιότητας των υδάτων.
econews

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)