Η «σούπερ άμμος» καθαρίζει φτηνά το μολυσμένο νερό !!!

Ένα πρωτοποριακό και φθηνό υλικό μπορεί να καθαρίσει πολύ αποτελεσματικά το μολυσμένο νερό, ανακοίνωσαν ερευνητές στις Ηνωμένες Πολιτείες. Πρόκειται για ένα μίγμα άμμου με κοινό γραφίτη, το οποίο έχει τη δυνατότητα να απομακρύνει όλα τα μολυσματικά βακτήρια από το νερό. Και μάλιστα, υπό την προϋπόθεση ότι δεν υπάρχουν άλλες μολυσματικές ουσίες, να το κάνει πόσιμο.
 
Η «σούπερ άμμος» δημιουργείται μετά από επίστρωση κόκκων άμμου σε οξείδιο του γραφίτη, το οποίο είναι ένα ευρέως διαθέσιμο υλικό και χρησιμοποιείται για τα μολύβια, μια τεχνική γνωστή από την αρχαιότητα. 

«Η κανονική παχιά άμμος είναι λιγότερο αποτελεσματική από την ψιλή άμμο, όταν το νερό είναι μολυσμένο με οργανικούς ρύπους και βαρέα μεταλλικά ιόντα, ενώ η λεπτή άμμος είναι καλύτερη επειδή το νερό στραγγίζει μέσα από αυτήν πολύ αργά», τονίζει η Δρ. Γουέι Γκάο από το Πανεπιστήμιο Ράις στο Τέξας των ΗΠΑ, προσθέτοντας ότι «το προϊόν συνδυάζει χοντρή άμμο με λειτουργικό υλικό του άνθρακα, προσφέροντας υψηλότερη κατακράτηση των ρύπων ». 

Οι επιστήμονες θεωρούν ότι η εφεύρεση αυτή, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «American Chemical Society journal Applied Materials and Interfaces», θα είναι ένας χαμηλού κόστους τρόπος για να καθαρίζεται το νερό στον αναπτυσσόμενο κόσμο.
www.tovima.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)