Extreme Sport: Speed flying !!! (video)

Ένα νέο σπορ έχει αρχίσει να κερδίζει φανατικούς φίλους στα χιονισμένα βουνά του κόσμου. Ένα σπορ που... 
προσφέρει άφθονη αδρεναλίνη και συνδυάζει ταχύτητα και τεχνική με την ελευθερία της πτήσης. 

Αναμφίβολα είναι ό,τι πιο εντυπωσιακό έχει εμφανιστεί στα χιονοδρομικά κέντρα τα τελευταία χρόνια. Τα πρώτα εθνικά και παγκόσμια πρωταθλήματα έχουν ήδη γίνει ενώ σε «θρυλικές» καταβάσεις όπως αυτές του Aconcnagua, του Mont Blanc και του Eiger έχουν καταγραφεί μερικά από τα πιο εντυπωσιακά βίντεο extreme sport.

 

Το speed flying είναι μια κατάβαση πλαγιάς με τη χρήση ενός μικρού αλεξιπτώτου τύπου ελευθέρας. O πιλότος απογειώνεται από μια πίστα σκι και στη συνέχεια κάνει συνεχόμενες προσγειώσεις και απογειώσεις ουσιαστικά μεγάλα άλματα στη διεύθυνση της πλαγιάς. Οι ταχύτητες που αναπτύσσει είναι της τάξης των 30 - 60 χιλιομέτρων την ώρα.

Όσο και να φαίνεται επικίνδυνο ή extreme, το speedflying έχει ελάχιστες απαιτήσεις σε φυσική κατάσταση ή ικανότητα από τον πιλότο που επιθυμεί να ξεκινήσει ενώ μπορεί να γίνει με εξαιρετικά υψηλά επίπεδα ασφάλειας αρκεί ο πιλότος να μην υπερεκτιμά τις δυνατότητές του και να σεβαστεί τους στοιχειώδης κανόνες ασφαλείας. 

 
Το χιόνι προσφέρει την βάση πάνω στην οποία ταχύτητες μπορούν να αναπτυχθούν. Δεν είναι υπερβολή το ότι είναι αδύνατον να πάθει ατύχημα ένας πιλότος σε μια εύκολη μπλε πίστα σκι με επαρκή χιονοκάλυψη.

Στις Άλπεις κάποια χιονοδρομικά όπως το Valfrezus, το Les Arcs και το Tignes το έχουν αγκαλιάσει και από λιγότερο από 100 πιλότους το 2005 φέτος έχουν πουληθεί περισσότερα από 5.000 αλεξίπτωτα κάνοντάς το το ταχύτερα αναπτυσσόμενο χειμερινό σπορ.





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)