Είναι καλό ή όχι να μεγαλώσει το παιδί σας με ένα σκύλο ;

Τα περισσότερα παιδάκια ζητάνε από τους γονείς τους ένα σκυλάκι, γιατί το θέλουν για συντροφιά ή για παιχνίδι ή απλώς γιατί αγαπάνε τα ζώα. Σίγουρα θα έχετε ακούσει τους φίλους σας ή ακόμη κι εσείς μπορεί να προβληματίζεστε για το αν θα είναι καλό ή όχι να μεγαλώσει το παιδί σας με ένα σκύλο.  Διεθνείς επιστημονικές έρευνες συμφωνούν ότι η συνύπαρξη των ζώων, και ειδικά του σκύλου, με το παιδί αποτελεί σημαντικό παράγοντα για τη σωστή ανάπτυξη της προσωπικότητάς του. 
 
Ο σκύλος γεννά θετικά συναισθήματα στην ψυχή του παιδιού, που το συνοδεύουν σε όλη του τη ζωή.
Εκτός από συντροφιά προσφέρει στο παιδί παιχνίδι και ασφάλεια, καθώς επίσης και την επαφή με τη φύση και τα ζώα. Κάνει το παιδί πιο υπεύθυνο, αφού ασχολείται με τη φροντίδα του σκύλου του. Τα παιδιά μπορούν να μάθουν να είναι υπεύθυνα, να μεταχειρίζονται κάτι ευγενικά, καθώς επίσης μαθαίνουν να νοιάζονται για κάποιον άλλο εκτός από τον εαυτό τους. 
 Γιατί να πάρετε στο παιδί σας σκυλάκι:
 
● Mαθαίνει τι σημαίνει φιλία. Όταν το παιδί μεγαλώνει μαζί με έναν σκύλο, μαθαίνει να εκφράζει την αγάπη του, δένεται συναισθηματικά, γίνεται συμπονετικό, αφοσιώνεται, μοιράζεται. 
● Αναπτύσσεται κοινωνικά. Mαθαίνει να αναγνωρίζει και να σέβεται τις ανάγκες του ζώου, έτσι σέβεται και τους συνομήλικούς του.
● Γίνεται υπεύθυνο. Αναλαμβάνει ευθύνες και τονώνεται η αυτοπεποίθησή του.
● Ελέγχει τις επιθυμίες και τα συναισθήματά του, ώστε να μην τα εκτονώνει εις βάρος του ζώου. Αν είναι μοναχοπαίδι, μπορεί να επωφεληθεί ακόμα περισσότερο από τη σχέση αυτή. Θα το βοηθήσει να περιορίσει τον εγωισμό και την επιθετικότητα που μπορεί να έχει ή ακόμα και να μειώσει τον εγωισμό του.
● Mαθαίνει τι σημαίνει αρρώστια και απώλεια. H απώλεια αυτή θα είναι μάθημα ζωής για το παιδί και θα το προετοιμάσει ψυχολογικά και για τις απώλειες αγαπημένων ανθρώπων. 
 
H παρουσία σκύλου στο σπίτι δεν εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία του παιδιού, ωστόσο θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον παιδίατρό σας, γιατί το κάθε παιδί έχει διαφορετικές ανάγκες.
 
Γενικότερα, λοιπόν, η παρουσία του σκύλου στο σπίτι είναι μια εμπειρία κυρίως ευχάριστη και θετική. Ο ερχομός του αλλάζει και όλη τη διάθεση της οικογένειας, όταν πλέον οι πρακτικές δυσκολίες έχουν αντιμετωπιστεί. Άλλωστε, ο μικρός μας φίλος μάς κάνει καθημερινά να χαμογελάμε.
 
www.sigmalive.com

Σχόλια

Ο χρήστης Angelina είπε…
Ja, so sehe ich es auch.
Wir haben auch ein Hund.
Liebe Grüße

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)